qualcomm20gbpswifi7
Qualcomm lover opp til 20Gbps med WiFi 7 i hjemmet og store kutt i nettspill-etterslep

Annonse


«Vi revolusjonerer hjemme-nettverket»

Det var i mai vi skrev om WiFi 7 fra Qualcomm.

Opp til 20Gbps – optimalisert for mesh

Nå er Qualcomm klare til å doble hastigheten med sine nye WiFi 7-brikkesett ment å bakes inn i forbrukerprodukter.

Den nye standarden utvikles fremdeles, og grensene flyttes nå som Qualcomm allerede oppgraderer til 20Gbps med 10 strømmer med tri-band 2+4+4.

Den store forskjellen denne gang er altså at dette er for hjemmet, og en del av Qualcomms «Immersive Home»-plattform som skal friste selskap som Netgear og Google å handle produktene for sine rutere.

Annonse


Kommer sommeren neste år

Selskapet har også noe for spillere som ser etter en ny ruter. De har nemlig skapt noe som heter «Multi-Link Mesh.»

Teknologien er visstnok i stand til å forbedre etterslepet med 75 prosent for mindre lag. Det er også lagt inn teknologi som unngår problemer med «trafikk-kork» i hjemmenettverket og muligheter for å unngå at andre nettverk skaper signal-problemer.

Brikkene fra selskapet testes hos produsenter av rutere og andre produkter nå. De første produktene ventes i butikkhyllene sommeren 2023.

Den kjappeste brikken når opp til 20Gbps. Qualcomm skryter også av mindre etterslep i nettspill.

Dette er fordelene med WiFi 7

Per Qualcomm:

  • Utvidet 5 GHz-spektrumytelse, med 240 MHz-kanaler og 4K QAM-modulasjon som kan levere 80 prosent høyere kapasitet sammenlignet med Wi-Fi 6.
  • Maksimert 6 GHz-spektrumytelse, med 320 MHz og 4K QAM-modulasjon som kan levere 140 prosent høyere kapasitet sammenlignet med Wi-Fi 6E. Full støtte for Qualcomm AFC-løsningen for multi-Gigabit-dekning. Qualcomm AFC-løsningen er tilgjengelig for kundeenhetsintegrasjon i dag, og når regulatoriske godkjenninger er gitt, vil Qualcomm AFC-løsningen være kommersielt tilgjengelig for bruk av publikum.
  • Støtte for Wi-Fi 7 Multi-Link og Adaptive Interference Puncturing for optimal drift selv i overbelastede hjemmemiljøer. Intelligente algoritmer for unngåelse av overbelastning sikrer høy ytelse selv i nærvær av potensiell interferens fra nabonettverk eller andre enheter.
  • Maksimal tilkobling til de nyeste høyytelsesenhetene, som leverer topphastigheter på opptil 5,8 Gbps til en enkelt tilkoblet enhet.

Annonse