iphone3gscomeback
iPhone 3GS er langt kjappere enn første generasjon noe som nok er medvirkende til at de fremdeles er i bruk av ivrige. Bilde: Daniel Sin/TikTok

Annonse


iPhone 3GS har gjort comeback som kamera

TikTok-kjendiser trykker Apples iPhone 3GS fra 2009 til seg.

Generasjon Z (90-årene til begynnelsen av 2010) elsker 3GS

3GS er Apples tredje generasjon iPhone, og den gang som nå var det fokus på et forbedret kamera.

Skjermen på ynkelige 3,5″ følges opp av en 600MHz ARM Cortex-A8 og 3MP-kamera med 30 FPS-videoopptak. Vi snakker her milevis unna tre-kamera-systemer med x antall zoom og 48MP oppløsning.

iPhone er retro

Likevel er det nå millioner av mennesker som har fått med produktet, en mobil som er 13 år og kanskje eldre enn mange av dem.

Annonse


TikTok-er Daniel Sin lastet opp en video der han iPhone 14 Pro Max med 3GS, et klipp som har åtte millioner visninger.

“Bedre”

Det er vanskelig å ta det seriøst at den 13 år gamle kamera-teknologien er bedre enn iPhone 14 Pro Max som ble lansert for noen måneder siden – det er mer korrekt at mobilen gir retro-følelsen og for mange er 3GS et retro-produkt.

Taggen “iphone3gs” på TikTok har 46 millioner visninger der flere av klippene sammenligner retro-mobilen med konkurrenter.

Som PetaPixel påpeker er kamera-retro inn med Fujifilm FinePix X100V som er utsolgt i samtlige norske nettbutikker. Kameraet ligner på et eldre et, men er toppmoderne og koster rett under 17 000 kroner.

Har du tatt vare på en mobil lenge i håp om at den blir retro-vintage?

Dette er et moderne digitalkamera forkledd som et klassisk et. Bilde: Fujifilm

Annonse