tonyfadellblirmediarmsstyre
Fra Apple til Nest og nå ARM: det gir mening da Fadell har brukt brikke-arkitekturen i alle sine største produkter. Bilde: Tony Fadell/LinkedIn

Annonse


Skapte iPod – nå skal han bestemme brikke-fremtiden

Tony Fadell er igjen aktuell, men denne gang ikke som selskaps-eier.

Er fortsatt motivert’

Fadell får mye av skryten for å finne opp iPod, og å for å bestemme å utstyre dem med ARM-brikker.

Fadell sluttet i Apple helt tilbake i 2008, startet Nest og solgte så selskapet til Google. Han må ikke nødvendigvis gjøre noe for å overleve, men er tydeligvis fortsatt en dreven mann.

Etter å ha jobbet med ARM-teknologi i over 30 år er jeg begeistret over å bli med i styret. Det er silisiums “lingua franca”, som gir kraft til hundrevis av milliarder av produkter. Jeg kunne ikke ha bygget iPod, iPhone eller Nest uten ARM, og vil bidra til å sikre at enhver fremtidige skaper hjelpes av dette viktige selskapet.

Tony Fadell

Ble ønsket av ARM

For nå har han blitt headhuntet av ARM og blir en del av styret, og dette godt inn i Apples prosess ved å øke ytelsen på deres M-serie brikkesett.

Annonse


Det er ikke kjent nøyaktig hva Fadell skal gjøre, men han har allerede uttalt han ønsker å være forbruker-sentrisk og at han ønsker å bringe inn systemnivå-tenking i selskapet, hva nå enn det betyr.

ARM ble som kjent aldri handlet av Nvidia, og planlegger i stedet for å en børsnotering.

I pressemeldingen poengteres det at Fadell hentes inn i en viktig periode før børs-noteringen. Det er ikke umulig at å ha et så kjent navne tilknyttet selskapet, at de kan øke verdien noe.

Fadell startet som program- og maskinvare-utvikler hos General Magic i 1992, og har siden hatt en rekke viktige stillinger i store selskap. Bilde: LinkedIn

Annonse