nåkjennerviapplesplanerut2022
Nå vet vi hva Apple kommer til å gjøre frem til tampen av mars 2023.

Annonse


Slik blir de neste månedene i Apple-universet

Mark Gurmam har en god del informasjon om iOS 16.2 og iOS 16.3 i tillegg til de nye Mac-ene som kommer neste år.

Nå vet vi når iOS 16.2 og 16.3 kommer

Vi kan starte i omvendt rekkefølge med Mac-er, for det var jo opprinnelig planlagt M2-versjoner av MacBook Pro 14 og 16 i år, men i stedet har altså Apple valgt å utsette til februar eller tidlig i mars.

Lanseringen av de nye maskinene vil times med macOS Ventura 13.3 og iOS 16.3, men før det, iOS 16.2.

Dette er maskinvaren som kommer

Det er snakk om nye Pro-laptoper med M2 Pro og Max-brikker. Max-modellen vil kunne leveres med 12 CPU-kjerner, en økning fra 10. Det beste skjermkortet leveres med 38 kjerner, en økning fra 32.

Annonse


Som jeg nylig skrev, tror jeg at den første Mac Pro uten Intel-brikker utstyres med 24 eller 48 CPU-kjerner og 76 og 152 GPU-kjerner i kombinasjon med opptil 256GB RAM.

Mark Gurman, Bloomberg, om nye Mac Pro med M2-brikke

Det kommer også en ny Mac mini, men det er ukjent når. Gurman melder at Apple fremdeles utvikler den nye maskinen og tester den med M2-brikken kjent fra MacBook Air 13″ og MacBook Pro. Også M2 Pro-brikken er testet i maskinen, noe som vil plassere den i et nytt kunde-segment.

16.2 kommer i desember

Den nye OS-oppdateringen til iPhone og iPad ventes halvveis ut i desember, og vil integrere sport i Apples TV-app, men det er ukjent om dette er noe som er aktuelt for Norge.

Trolig er det snakk om amerikansk fotball. Dette inkluderer “Live Activites” på Dynamic Island til iPhone 14 Pro og 14 Pro Max.

Mer spennende i 16.2 er en ny søvn-widget for låse-skjermen med tre ulike størrelser. Også Freeform lanseres i 16.2.

Apple-tjenester er dyrere også i Norge

Samtidig som iPhone og iPad er enda dyrere i Norge, har selskapet varslet pris-økninger også på tjenester som Apple Music og Apple One. Microsoft har varslet at Xbox og tilhørende tjenester blir dyrere neste år.

Dette betyr at ett Apple One-abonnement nå koster 199 kroner i måneden, en økning fra 165 kroner.

Apple har allerede varslet markedet om at Mac-salget være dårligere enn hva som er i vanlig i det kommende kvartalsresultatet.

Andre Apple-nyheter:

Det er endelig rullet ut en større bilde-oppdatering for Apple TV-appen til smart TV-er: det er nå HDR10+-støtte for både strømming og iTunes-film.

Annonse