macsalgettaravitredjekvartal2022
Apple øker noe voldsomt i tredje kvartal. Dette samtidig som PC-salget totalt falt med 15 prosent. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Mac øker med 40 prosent – konkurrentene taper

Apple Mac er de eneste som klarer å øke i tredje kvartal.

Windows-selskapene gjør det dårlig

Selskapet fosser frem med 40,2 prosent i IDCs siste rapport, og har per tredje kvartal 2022 13,5 prosent markedsandel. De andre selskapene går alle i minus.

Asus er selskapet som gjør det minst dårligst av Windows-maskinene med en tilbakegang på 7,8 prosent og står derfor igjen med en markedsandel på 7,5 prosent.

Lenovo er fremdeles størst med 22,7 prosent markedsandel, men går tilbake 16,1 prosent. Aller verst gjør HP det som faller med 27,8 prosent og ender med en markedsandel på 17,1 prosent.

Annonse


Apples Kina-problemer er delvis løst, øker salget

Totalsett faller PC-markedet med 15 prosent i tredje kvartal i år. IDCs Jitesh Ubrani, “Research Manager”, begrunner det slik:

“Forbrukeretterspørselen er dempet. Dette selv med markedsføring selskap som Apple og andre aktører. Dette har bidratt til å dempe fallet og redusere lagerbeholdingen med et par uker. Forsyningene har også reagert på de nye nedgangene ved å redusere bestillinger fra Apple som er det eneste unntaket ettersom deres forsyning i tredje kvartal økte for å kompensere for tapte bestillinger som stammet fra nedstengningene i Kina i løpet av andre kvartal.”

Maskiner som MacBook Air M2 (les vår test) som endelig ble stor-oppgradert på inn- og utsiden har nok hjulpet Apple som nå samtidig kan levere maskinene kjappere.

Annonse