teslaaidag30september2022
Elon Musk skal snakke Ai og roboter 30. september.

Annonse


Se hva Musk skal snakke om 30. september

Tesla avholder sin AI-dag for 2022 30. september.

30. september er datoen

Det avslører selskapet som har sendt ut invitasjoner til pressekonferansen. Selskapet har flere viktig ting de skal snakke om, inkludert AI, selvkjøring, Tesla-roboten Optimus og superdatamaskinen Dojo.

I januar i år ble det kjent at Tesla fremskynder utviklingen av Optimus:

“Tesla-sjefen har annonsert at selskapet fremover vil gjøre en stor endring i hva de vil prioritere i produktutviklingen deres. I korte trekk dreier det seg om at “alt” annet settes til side for å satse på utviklingen av Tesla Bot, en humanoid-robot som for øvrig også kalles Optimus.”

Musk tweetet tidlig i juni at selskapet 30. september kanskje skal demonstrere en prototype:

Også så nylig som 16. august (allerede da hadde 30. september-datoen lekket) i år skrev Musk om roboten i kineisk media:

Tesla Bot er nær høyden og vekten til en voksen, kan bære eller plukke opp tunge gjenstander og gå raskt med korte skritt. Skjermen på ansiktet er et interaktivt grensesnitt for kommunikasjon med mennesker. 

Du lurer kanskje på hvorfor vi designet denne roboten med ben? Fordi det menneskelige samfunn er basert på samspillet mellom en bipedal humanoid med to armer og ti fingre. Så hvis vi vil at en robot skal tilpasse seg miljøet og være i stand til å gjøre det mennesker gjør, må den ha omtrent samme størrelse, form og evner som et menneske.

Elon Musk om Tesla Bot.

Annonse