tesla-bot-profile
Tesla skifter fokus i avdelingen for produktutvikling.

Annonse


Tesla legger til side andre prosjekter for å lage en humanoid

Prioriterer menneskelig robot

Tesla-sjefen har annonsert at selskapet fremover vil gjøre en stor endring i hva de vil prioritere i produktutviklingen deres. I korte trekk dreier det seg om at “alt” annet settes til side for å satse på utviklingen av Tesla Bot, en humanoid-robot som for øvrig også kalles Optimus.

Da Optimus først ble annonsert så uttalte Musk at de håper å utvikle en klar prototype innen 2022, men vi antok at det ikke skulle være mer enn et sideprosjekt som blant annet kunne vært et biprodukt av teknologien som utvikles i forbindelse med det øvrige arbeidet deres.

– Kraftigste plattformen for AI-utvikling

Endringen i veivalget er definitivt et interessant et. Produktet ble på et tidspunkt ansett som et sideprosjekt man kunne benytte til å kapre nye talenter innen kunstig intelligens (AI) som også kunne bidratt i arbeidet deres med utviklingen av selvkjørende biler.

Nå er tonen altså en annen, med selskapets AI-sjef på scenen der han uttalte at han tror “Tesla Bot” er på vei til å bli verdens kraftigste utviklingsplattform for kunstig intelligens. Det er store planer de har for Optimus, som ifølge Tesla-sjefen skal kunne løse problemet med mangel på arbeidere. Den aller første bruken av Tesla Bot vil naturlig nok finne sted på selskapets egne produksjonsfabrikker. Om dette forteller Musk at de ikke kan forvente av andre å finne nytte for roboten, dersom de selv ikke kan det.

Annonse