testbeosoundtheatre
Beosound Theatre koster opp til 110 000 kroner om man ønsker å plassere en TV på topp.

Annonse


Hva er dette og hvorfor koster den 110 000 kroner?

Beosound Theatre er et ganske så unikt produkt kan man si.

Vanvittig pris for et uvanlig produkt

– Beosound Theatre redefinerer filmlyd i hjemmet. Med sin kraftige lyd, avanserte teknologiplattform og modulære design, får man multiromsfølelsen i én lydplanke som passer sømløst med nesten hvilken som helst TV-skjerm, sier Kristian Teär, CEO i Bang & Olufsen.

Ok, greit nok, la oss sjekke ut prisen.

Theatre med TV-støtte (bokstavelig talt) har en veldig høy prislapp på hele 110 000 kroner for modellen med TV og 68 900 kroner (“Natural Grey melange”) for kun lydplanken (“Natural Light Oak” koster 79 400 kroner).

Annonse


Modellen som støtter TV-er er optimalisert for “55-, 65- og 77-tommer TV fra LG.”

Man kan kjøpe Beosound Theatre for seg og senere utvide med for eksempel et par bakhøyttalere som Beolab 28 i et trekant-oppsett. Dette vil gi en utrolig romslig lydytelse og fortsetter tankegangen om minimalisme i produkter, rot og kompromiss. Denne fleksibiliteten betyr dessuten at kunden ikke er låst til lydplanken som ett enkeltoppsett og øker sannsynligheten for flere eierskap gjennom generasjoner.

Jakob Dyreby, Senior Technology Specialist, B&O.
“Braketten er motorisert og danner en sømløs forbindelse mellom stativet og TV- skjermen. Braketten gjør det også mulig å skjule TV-bokser og overflødige kabler i rommet bak skjermen så oppsettet ser ut som ett integrert design.”

Tilkoblinger:

  • 3 x HDMI
  • 1 x HDMI eARC med passthrough 4K 120FPS / 8K 60FPS / 40Gbit
  • Analogue audio in via USB-C – (3.5 mm passive jack-adapter kreves. B&O partno. 6271374)
  • Ethernet switch med 4 x 1Gbit porter

Strømming:

  • Apple AirPlay 2
  • Bluetooth audio streaming
  • DLNA
  • Chromecast
  • Spotify Connect
  • Deezer
  • QPlay

Flere spesifikasjoner

“Skal vare i tiår”

Noe annet unikt er at selskapet mener produktet kan være i “flere tiår” er fordi det er modul-basert: tanken er at man kan oppgradere, i stedet for å erstatte hele produktet. Skulle bare mangle til prisen.

Danskene sier de har utstyrt planken med mye CPU-kraft og RAM slik at de kan “introdusere nye funksjoner, muligheter og tilkobling over tid for å sikre en like sømløs lydopplevelse i hjemmet i dag og som i fremtiden.”

Med syv innebygde utganger, som støtter opptil 16 eksterne høyttalere, kan man bygge anlegget ut til en fullverdig 7.1.4 Dolby Atmos surround-konfigurasjon. I et slikt oppsett fungerer Beosound Theatre som en senterhøyttaler som kombinerer Dolby Atmos-dekodingen og spesialinnstilt etterbehandling med Bang & Olufsens proprietære True Image-algoritme, for å maksimere egenskapene til alle høyttalerne i oppsettet.

B&O

Roomsense er også inkludert i dette produktet, ja her må de jo virkelig pakke inn alt. Dette fungerer som med mange andre produkter, ved å bruke en ekstern mikrofon der man vanligvis lytter. Beosound Theatre snakker så med Bang & Olufsen-appen for å måle avstanden fra lytteren til lydplanken. “I tillegg vil den også tildele en rolle for hver høyttaler basert på de forskjellige plasseringene og kalibrere dem for å unngå uønsket resonans avhengig av om lydplanken plasseres frittstående, opp mot en vegg, eller i et hjørne,” forklarer selskapet.

For å skape den kraftige og oppslukende kinoopplevelsen kommer Beosound Theatre med 12 høyttalere, inkludert to skreddersydde 6,5-tommers basshøyttalere og 800 watt forsterkereffekt, som gir opptil 112dB lydtrykknivå. Taleklarheten styres av den spesiallagde senterkanalen, hvor diskanthøyttaleren er montert rett foran mellomtonehøyttaleren. Justeringen av driverne sikrer en bedre lyddistribusjon som hever lydopplevelsen for alle i rommet, mens retningsbestemmelsen er designet for å optimalisere talekvaliteten.

B&O

Annonse