ps5blirdyrereinorge
Vi oppdaterer artikkelen så fort vi har de norske veiledende prisene.

Annonse


Playstation 5 blir dyrere i Norge

Sony har valgt å øke prisen på Playstation 5.

Uansett umulig å få tak i til korrekt pris

Vi hadde en følelse av at det kom til å skje da Sony ikke ønsket å avkrefte muligheten tidlig i august, som nå er et faktum. Det er også slik at det veldig sjeldent er mulig å få tak i PS5 til veiledende pris – i stedet ligger prisen på rundt 7000 kroner på bruktmarkedet og fra 9000 til 10 000 i diverse nettbutikker.

PS med blu ray ny pris er 549,99 euro (opp fra 499,99 euro), og modellen uten disk-drev er priset til 449,99 euro. Sony øker ikke prisen i USA. Forvent en norsk veildende pris på 6500 kroner og kanskje 7000 for disk-modellen.

Slik forsvarer selskapet økningen

Det globale økonomiske miljøet er en utfordring som mange av dere rundt om i verden uten tvil opplever. Vi ser høye globale inflasjonsrater, så vel som ugunstige valutatrender. Dette påvirker forbrukerne og skaper press på mange bransjer. Basert på de utfordrende økonomiske forholdene har SIE tatt den vanskelige beslutningen om å øke den anbefalte utsalgsprisen (RRP) for PlayStation 5 i utvalgte markeder over hele Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), Asia-Stillehavet (APAC), Latin-Amerika ( LATAM), samt Canada.

Sony

Selskapet sier at de fortsatt prioriterer å faktisk gjøre produktet tilgjengelig, da de som ønsker en ofte må handle for langt mer enn den nye prisen, uansett. Slik har det vært siden lanseringen vinteren 2020.

Selv om prisøkningen er nødvendig gitt den nåværende globale økonomiske situasjonen og innvirkningen på vår virksomhet, er fremdeles vår toppprioritet å forbedre PS5-forsyningssituasjonen slik at så mange spillere som mulig kan oppleve alt som PS5 tilbyr og det som fortsatt er på vei.

Sony

Annonse