model3longrangebestillingerstoppetiusa
I USA og Canada kan ikke lenger den mest populære Model 3-utgaven, Long Range, bestilles grunnet forventet levering en gang i løpet av 2023. Også i Norge må kundene vente til 2023, men den kan bestilles fremdeles.

Annonse


Kan ikke lenger bestilles

Tesla har rett og slet fjernet muligheten til å bestille Model 3 Long Range i USA og Canada.

Dette kan også ramme Norge

Modellen med lengst rekkevidde på 602 km og en pris på 494 990 kroner kan fremdeles bestilles i Norge med forventet fra januar til mars 2023 (det samme gjelder bakhjulsdrift-utgaven, mens “Performance” estimeres å bli levert fra desember i år til februar 2023), men i USA er det altså stopp.

Årsaken er at Tesla ønsker å unngå alt for lange leveringstider, inkludert til neste år.

Det var i mai i år selskapet vurderte å stoppe muligheten for bestillinger grunnet for stor backlog:

“Vi kommer sannsynligvis til å begrense eller bare slutte å ta imot bestillinger utover en viss tidsperiode fordi noen av leveringene er over ett år unna,” forklarte Musk den gang.

Annonse


Den dyreste kan leveres først

De ser altså ut til å akseptere dette på det norske markedet, men på den amerikanske siden er bestillingsknappen grået ut og det står kun “tilgjengelig” i 2023.

Bakhjulsdrift-modellen har forventet levering i USA oktober til desember 2022, mens “Dual Motor All-Wheel Drive Performance” kan forventes oktober til november 2022.

De dyreste S og X-modellene kan bestilles i Norge

Nye el-bil lover i USA har ført til storhandel i USA, spesielt i mars da Tesla opplevde at mange modeller ble utsolgt.

Tesla lanserte nettopp nye Model S og X her i Norge 3. august, men kun de dyrere Plaid-modellene fra forholdsvis 1 196 990 kroner og 1 225 990 kroner. “Dual Motor firehjulsdrift”-utgavene for samtlige modeller lanseres en gang i 2023.

Med utviklingen i USA blir vi ikke overrasket over om det samme skjer i Norge.

Annonse