spillomsetningengårnediusa
Spill-omsetingen i USA går ned, det gjør også salg av maskinvare og tilbehør. Bilde: The NDP Group

Annonse


Spill-salget er ned 13 prosent

Amerikanerne handler ikke like mye spill lenger.

Mindre hjemmetid medførte mobil-nedngang

Det avslører NDP som avslører at salget i andre kvartal i år, fra april til juni, falt med 13 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Omsetningen var i årets andre kvartal på 12,35 milliarder dollar.

Mobil-abonnement spill-innhold falt mest med 12 prosent. Det er kun ikke-mobil spilling som ikke gikk ned.

“Mens anslagene våre forutså en nedadgående trend i mobilforbruk etter hvert som livet i USA begynte å vende tilbake til en ny normal og forbrukere hadde færre muligheter til å engasjere seg i disse titlene, har det nåværende økonomiske miljøet absolutt bidratt til en raskere nedgang. Likevel er utgiftene til amerikanske forbrukere i mobilspill fortsatt høyere enn de var før pandemien,” forklarer Randy Nelson fra Sensor Tower.

Annonse


Trodde 2022 skulle bli bedre enn 2021

Nelon og Sensor Tower sin spådom var at inntektene fra mobilspilling i år skulle gå bedre enn i 2021, og at den “økonomiske usikkerheten i de kommende månedene vil utvilsomt påvirke hvordan det utspiller seg.

Maskinvare- og salg av tilbehør falt med 1 prosent og 11 prosent.

NDP avslører at Nintendo leder an med antallet solgte konsoller med Switch. Playstation 5 var konsollen som genererte høyeste “dollar-salg i andre kvartal.” Sony ønsket nylig å ikke svare på spørsmålet om de har planer om å øke prisen på konsollen.

Bilde: The NDP Group

Spillene som solgte best og som hadde flest spiller-timer på samtlige plattformer er:

 • Among Us
 • Angry Birds 2
 • Bingo Blitz
 • Call of Duty: Warzone
 • Candy Crush Saga
 • Candy Crush Soda Saga
 • Clash of Clans
 • Coin Master
 • Diablo Immortal
 • Elden Ring, Evony: The King’s Return
 • Fortnite
 • Grand Theft Auto V
 • Homescapes
 • Kirby and the Forgotten Land
 • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
 • Madden NFL 22
 • Mario Kart 8
 • Minecraft
 • MLB The Show 22
 • Pokémon GO
 • Roblox
 • Royal Match
 • The Sims 4
 • State of Survival

Annonse