Bilde: Beste-kredittkort.no.

Annonse


ANNONSE: Nå øker både prisene og inflasjon – Spar penger med kredittkort

Annonsørinnhold

Annonse

Strøm, mat, drivstoff og bolig. Disse faktorene er vi avhengig av i hverdagen, men dagens priser har økt til, for mange, det uutholdelige. Samtidig øker styringsrenten, og denne skal sannsynligvis igjen økes i september. På toppen av dette ser man en økt inflasjon.

Sistnevnte (Inflasjon), betyr en vedvarende vekst hva angår generelt prisnivå på varer og tjenester. Dette betyr at pengene våre reduserer i form av verdi slik at kjøpekraft reduseres.

Slik oppstår økt inflasjonen

Det foreligger tre grunner store grunner til en oppstandelse av inflasjon. For det første må det trykkes mer penger. For det andre må kostnadene på varer og tjenester øke, og for det tredje må etterspørselen være større enn tilbudet. Forklaring på disse tre kommer her:

Når sentralbanken trykker penger, øker naturligvis pengemengden i Norge. Når denne øker uten at kjøpekraften øker, vil dette føre til økt inflasjon.

Ser man en økning i bedrifters kostnader betyr dette at det blir en oppjustering av priser. Dette skjer for å opprettholde egne marginer.

Foreligger det større etterspørsel enn tilbud, betyr dette at forbrukerne vil presse prisene opp. Da øker inflasjonen.

Matvareprisene med største økning på 40 år

Fra mai til juni fikk man en prisøkning på 2,0 prosent på matvarer. Det er den største økningen i samme periode på 40 år, ifølge SSB.

Økte priser på råvarer, strøm og drivstoff førte til at leverandørene ikke hadde noe annet valg enn å justere opp prisene til dagligvarekjedene. Dette betyr at forbrukerne må forberede seg på høyere priser.

Så er alt håp ute når det kommer til handling uten at kortet går varmt? Svaret er nei.

Kredittkortet kan være din beste venn når prisene øker

Mange er ikke klar over at man i praksis kan tjene på sitt vanlige forbruk dersom man benytter riktig kort til dagligvarehandelen.

I dag finnes det et hav av kredittkort som kan gi cashback, rabatter eller bonus når man bruker kortet. Betaler du kredittkortregningen før forfallsfristen hver måned, slipper du også renteutgifter. Slik oppnår du utbytte av fordelene som kommer med kortet, uten at du må betale mer for dette, enn du vanligvis ville gjort.

Her er det imidlertid viktig at du har en god økonomisk disiplin. Dersom du mangler oversikt over utgifter og inntekter, kan planen om å tjene bonus eller få rabatter tvert imot føre til økte utgifter. Det er altså flere fordeler å utnytte med et kredittkort, men det forutsetter at du har kontroll på eget forbruk.

Økte priser på drivstoff? Skaff deg et bensinkort

Veldig mange nordmenn er hundre prosent avhengig av bilen i hverdagen. Dette gjelder blant annet både i jobbsammenheng, til og fra trening, og ved henting av unger i barnehagen.

Dermed passer det svært dårlig at drivstoffprisene er skyhøye i dag. Det er klart man kan sikkert redusere bilbruken til en viss grad slik at kostnadene knyttet til bilen reduseres, men det er gjerne vrient å gjøre store endringer i forbindelse med kjøremønsteret.

Benytter du deg av et kredittkort for drivstoff kan du få billigere drivstoff slik at du kan spare mye penger i hverdagen. Da slipper du i tillegg å redusere forbruket og bilbruken.

Hvordan fungerer kredittkort med drivstoffrabatt?

Kredittkort med drivstoffrabatt går gjerne under navnet bensinkort. Dette er et kort som gir deg rabatt når du benytter kortet til å fylle bensin eller diesel.

Noen av disse kortene kan gi deg rabatt på en rekke bensinstasjoner, mens andre gir deg rabatt på bare en enkelt kjede. Når du sparer penger på bensin, vil du få pengene tilbake i form av noe som heter cashback. Det betyr at du betaler full pris når du er på bensinstasjonen, men når du får kredittkortregningen vil rabatten være trukket fra.

Er du urolig for de økte prisene vi ser nå om dagen, så kan ulike kredittkort være et godt alternativ til din økonomiske hverdag. Finn det beste kredittkortet for deg på Beste Kredittkort!