loverforbedringeravstagemanager
Apple lover å jobbe med Stage Manager i løpet av sommeren og har flere forbedringer klare som allerede er forespurt av utviklere.

Annonse


Lover forbedringer i hele sommer

Sjefen for Apple-programvare, Craig Federighi, sier at fremtidige iPadOS 16 beta-er vil inneholde forbedringer av Stage Manager.

Stage Manager kan få større endringer

Det er ikke ofte toppsjefene for selskapet lar seg intervju, men i forbindelse med de store OS-avsløringene bekrefter Federighi at de skal fortsette å jobbe med Stage Manager, både til macOS 13 og iPadOS 16.

Det er en selvfølge at ting forbedres, og at feil løses, men vi tolker det litt mer dithen at de kanskje kommer til å endre hvordan Stage Manager fungerer.

Sjefen sier at de har flere forbedringer på vei til funksjonen for begge OS. Han avslører at de har mottatt ønsker med ting de allerede har planlagt å introdusere i beta 2 (som kanskje slippes neste uke) eller beta 3.

Annonse


Fokuserer på oppgaven, ikke grensesnittet

Du har kanskje lest undertegnende sin sniktitt på nye iPadOS: nå har jeg testet Stage Mananger på en MacBook Air og fant at endringen i multitaskingen på denne måten ikke gir like mye mening med macOS.

Med funksjonen aktivert henter man opp en app av gangen i stedet for at alle vinduene kanskje ligger over hverandre med det tradisjonelle oppsettet. Apple mener det er mange som ikke foretrekker å organisere vinduer, og ønsker med Stage Manager at brukeren skal fokusere på oppgaven i stedet.

Vi er ikke helt solgt på Mac

Federighi sier sågar at mange brukere vil sette pris på at man slipper å ordne opp i så mye “rot” og at brukeren skal slippe å organisere alt rundt arbeidet, men utføre det man ønsker å få til. “Alt ordnes for deg,” mener toppsjefen.

“Tradisjonelle brukergrensesnitt er det motsatte: de er rotete som standard, og alt du åpner roter det enda mer til,” mener han og påpeker at vindus-innhold kan overlappe informasjon du trenger. Stage Manager løser et problem på iPad, men vi er ikke like sikre at det gir like mye mening med Mac.