ios16walkietalkie
Utviklere kan lage walkie-talkie apper og Apples eget tastatur får vibrasjonsstøtte med iOS 16.

Annonse


Her er tre kule iOS 16-funksjoner du kanskje ikke har hørt om

Det er avslørt enda flere nyttige funksjoner i iOS 16.

iPhone får walkie-talkie

Første ut er API-et Push to Talk som gjør at utviklere kan implementere walkie-talkie funksjonalitet i sine apper.

På plass er et nytt grensesnitt og hjelp til å sette opp apper til å sende og motta lyd, også i bakgrunnen. Det skal bli morsomt å se hva kreative app-utviklere kan gjøre med dette.

Apple har ikke sin egen walkie-talkie-app i iOS eller iPadOS, som de har i Apple Watch. Det er også slik at utviklerne må bruke egne servere for å sende og motta lydfilene, så Apple står kun for grensesnittet og rammeverket.

Annonse


Har du fått med deg disse Apple-forbedringene som kommer i høst?

Tastatur-vibrasjon

Dette er en av de tingene man enten liker eller foretrekker å ha av, og noe Android har hatt i åresvis: vibrasjoner når man bruker tastaturet. Googles tastatur til iOS introduserte dette i 2019, men nå er det altså innebygget og tilgjengelig med iOS sitt eget virtuelle tastatur.

Vi aktiverte muligheten fra “Innstillinger” – “Lyd og følbar respons” og “Tastaturtilbakemelding”. Der aktiverer du deretter “Følbar respons.” Vibrasjonen er ganske forsiktig, men kan hjelpe deg å taste mer effektivt.

Overføring av eSIM mellom mobiler

Det er lagt til mulighet til å hente over eSIM-profilen fra en annen iPhone via Bluetooth i iOS 16 (den tradisjonelle QR-metoden er fremdeles tilgjengelig), så begge mobilene må være nærme hverandre og ulåst. Ganske nyttig.

Det er foreløpig opp til operatørene selv å støtte dette. Enn så lenge er USA og Storbritannia bekreftet i det minste med land som har støtte.

Annonse