Faceidlåsopplandskap
FaceID får en liten men viktig oppgradering med iOS 16.

Annonse


iPhone med iOS 16 får viktig forbedring og andre ting du ikke fikk med deg

Du kan endelig låse opp iPhone med iOS 16 (om din er støttet) i landskapmodus.

Plagsom begrensing rettet

Det har vært en plage lenge, og ganske uforståelig, at dette kun har vært mulig på iPad som i de fleste tilfeller låses opp langt færre ganger i løpet av en dag enn en mobil, men med iOS 16 er det endelig mulig.

Apple raste gjennom et knippe forbedringer per OS i går, men det er nok flere forbedringer som kommer til å dukke opp fremover som selskapet ikke rakk å snakke om.

Fikk du med deg dette?

En annen ting iPhone får er muligheten til er personlig oppsett av surround-lyd, og Apple bruker faktisk kameraet i iPhone-er med FaceID for å få det til:

Annonse


«Lyttere kan bruke TrueDepth-kameraet på en iPhone for å opprette en personlig profil for Spatial Audio som leverer en lytte-opplevelse justert kun for dem.»

Andre nyttige forbedringer er muligheten til å bruke iPhone som webkamera på Mac og en lås-skjermer som er interaktiv og som du kan gjøre din egen som med Apple Watch. Det er også endelig mulig å redigere sendte iMessages og også angre en sendt melding noe som også blir mulig i den nye e-post-klienten i macOS Ventura.

Det kan hende du har glemt WiFi-passordet; da er det fint at du kan hente det frem på iPhone og Mac ved å trykke på i-en etter nettverksnavnet. Merk at dette krever autentisering.

En annen viktig forbedring iOS 16 er kjapp-installering av sikkerhetsoppdateringer som ikke vil trenge å kvernes gjennom som en fullblods OS-oppdatering. Funksjonen er døpt “Rapid Security Response” og sørger for automatisk å installere dem for en alltid sikkerhets-oppdatert mobil.

Annonse


Annonse


Annonse