visionamg
Vision AMG lanseres allerede i 2025. Selv om det ikke er så lenge til, foreligger det ingen teknisk informasjon.

Annonse


Mercedes sin fremtidsbil kommer tidligere enn du tror

Vision AMG er som navnet tilsier Mercedes sin visjon for fremtiden.

Den kommer allerede i 2025

“Under eksteriøret til denne bilen er plattformen AMG.EA, som for tiden er under utvikling i Affalterbach, dedikert for elektriske høyytelsesmodeller,” melder selskapet i pressemeldingen med tilhørende bilder av en prototype.

Selskapet sier at bilen vil være klar for forbrukerne om ikke så veldig lenge: 2025.

“Alle drivverkskomponentene er utviklet helt fra bunnen av,” melder selskapet som påpeker at dette ikke bare gjelder AMG.EA-plattformen, “men også høyytelsesbatteriet og drivlinje-teknologien.”

Annonse


Vision AMG er utviklet av Mercedes sitt datterselskap

Det er faktisk selskapets heleide datterselskap, britiske Yasa, som har utviklet Vision AMG. Merdedes omtaler bilen som lett og kompakt “med betydelig mer kraft enn konvensjonelle elektriske motorer,” uten at de går inn på de tekniske spesifikasjonene.

Den AMG-spesifikke grillen med vertikale lameller beholdes som et særegent element, til tross for at en elektrisk drivlinje ikke krever en klassisk radiator foran. Grillen er derfor lukket, lakkert i karosserifargen og fullt integrert i fronten på bilen.

Mercedes

Batteriet er plassert i gulvet mellom akslingene og derfor er bilen langt lavere enn EQS. Mercedes mener at de har vært smarte nok til likevel å få “god plass” til fire personer, selv om dette er langt mer en sportsbil enn en tradisjonell sedan myntet på familier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse