intelnyelaptopcpuermai2022
Intel lanserte i dag syv nye CPU-er i topp-segmentet.

Annonse


Intel har lansert sin kjappeste laptop-CPU med 5GHz

Det er moro å se Intel og AMD-konkurrere.

Intel har lansert syv nye laptop CPU-er

AMD brukte dagen på å lansere tre nye skjermkort, mens Intel er ute med noe helt annet: sin hittil kjappeste CPU til laptoper: Core i9-12950HX.

Intels nye 12. generasjon Gen Alder Lake-HX CPU-er har nærmest desktop-ytelse, og fyller inn for den eksisterende H (høy-ytelse), P (premium ultra tynne), og U-serien (ultra-lette og nettbrett.)

Den nye HX-kongen er virkelig kjapp: Blender knuser H-serien med 81 prosent bedre ytelse og i CrossMark er ytelsen 33 prosent bedre.

Annonse


Her er flere tall fra Intel:

Og her er noen tall fra programmer:

Disse kjører på BGA-plattformen og det er i alt syv CPU-er fordelt på de sedvanlige Core i5, Core i7 og Core i9-modellene:

gKan bruke vilt mange watt

Ytelsen forbedres sammenlignet med H-serien ved å kaste på flere kjerner, høyere energibruk (samtlige har 55 w som base og samtlige kan gå opp til 157 med maks boost), oppgraderte PCIe-linjer og ikke minst mulighet til å overklokkes.

Her er andre siden av toppbrikken:

Litt tilbake til den råeste av dem, for det er mye kraft her takket være 24 tråder og 5GHz maks turbo boost. Uten boost kjører den på 1,7GHz base-frekvens på åtte energi-effektive kjerner (den har også åtte høy-ytelses kjerner)

HX er også den første serien til laptoper med støtte for PCIe Gen 5 med totalt 48 PCIe-linjer (Gen 5 x 16, Gen 4 x 20, Gen 3 x 12). Man kan utstyre laptoper med disse med opp til 16TB lagringsplass og 28GB LPDDR5 RAM:

Dette er maskinene som kommer snart:

Annonse


Annonse


Annonse