homepodhøyerepris
HomePod fra 2018 ble kansellert i 2021, men på bruktmarkedet selger de nå til mer enn Apples veiledende pris i USA.

Annonse


Nå koster de MER enn hva Apple tok for dem

Apple ga opp den største HomePod-en mars i fjor grunnet laber interesse, så hvordan er det da mulig at de nå selges på bruktmarkedet for mer enn selskapets veiledende pris den gang de var i salg?

Pris-økning på 25 prosent

På eBay økte snitt-prisen med 25 prosent forrige uke, og en titt på Finn avslører at en eier selger to av dem for 10 000 kroner og enkelt-høyttalere for rett under 5000 kroner. Nå ble aldri produktet lansert i Norge som mini, men det høres mye ut for et utgått produkt.

Undertegnende handlet en for test for mange år siden, og snappet også opp en til for stereo-lyd. Jeg er stort sett fornøyd (de høres dog ikke så bra ut som da vi hørte dem første gang i 2018, en god del har jo skjedd siden da) med dem selv om Siri er dårlig – selv enkle volum-talekommandoer har den vanskelig for å snappe opp selv om lyden ikke er så høy.

Apple ga aldri noen grunn for hvorfor de stoppet salget. Dette er hva de uttalte den gang:

“HomePod mini har vært en hit siden debut i fjor høst, og tilbyr kundene fantastisk lyd, en intelligent assistent og smart hjemmekontroll for kun 99 dollar. Vi fokuserer på ‌HomePod mini‌. Vi avvikler den originale ‌HomePod‌-en som fremdeles vil være tilgjengelig så lenge beholdningen varer gjennom Apple Online Store, Apple Retail Stores og autoriserte Apple-forhandlere. Apple vil gi ‌HomePod‌-kunder programvareoppdateringer, service og support gjennom Apple Care.”

Annonse


Bloombergs Mark Gurman mener stadig at det kommer en ny HomePod, og det høres fornuftig ut: de kan jo ikke bare tilby en knøtte-høyttaler?

Ifølge Gurman kommer det en HomePod som kombinerer høyttaleren, Apple TV og FaceTime-kamera.