iphone14pro48mpkamera
iPhone 14 Pro får endelig et mye mer høyoppløst kamera da de øker fra 12 til 48MP.

Annonse


Den største iPhone-forbedringen på mange år kan være avslørt

Ming-Chi Kuo sier at iPhone 14 Pro-serien blir utstyrt med 48MP-kamera etter mange år med 12MP.

Apple utstyrer endelig iPhone med mange flere MP

Dette skal være årsaken til at kamera-systemet blir feitere som avslørt i lekkede tekniske tegninger: 48MP linsen blir 5 til 10 prosent større enn dagens, og det er jo ikke rart da dagens hoved-kamera kun er på 12MP og slik har det vært i mange år. Samtidig har konkurrentene i mange år oppgradert til mange flere MP, men iPhone har klart å henge godt etter når det gjelder til bildekvalitet.

Stor-oppdateringen av oppløsningen (bildesensoren øker med 25 til 35 prosent), kombinert med en enda kjappere A16-brikke (iPhone 14-serien får visstnok kun A15), tyder kanskje på avanserte zoom-funksjoner vi ikke har sett før, i det minste ikke fra Apple. Forvent også 8K-video på den nye Pro-serien.

Årets Pro-serie får også et nytt FaceID-system med en pille-form lignende sensor-område og en sirkel for front-kameraet.

Annonse


MacBook Air og nye iPad Pro

Så var det Mark Gurman fra Bloomberg som har to nærmest bekreftelser i forhold til iPad Pro og MacBook Air.

Først iPad Pro, som han mener lanseres mellom september og november, og at disse (hva med en 15 tommer?) får MagSafe-lading og M2-brikken som det også har vært ryktet er utsatt til neste år.

Det mener Gurman ikke stemmer, for han skriver at også helt nye MacBook Air lanseres i år, og det med MagSafe og M2-brikken som iPad Pro.

iPad Pro har jo også hatt samme design siden 2018. Air har også hatt samme designet i mange år, så det er utvilsomt tid for å endre på ting. Kanskje blir de begge nye, samtidig.

Samtidig ryktes det at 15 tommer MacBook Air ikke blir kalt Air, men bare “MacBook”, og at denne kommer neste år, mens årets MacBook Air kutter rammene og får en 13,6″ skjerm – opp fra 13,3″.

Annonse