ps5vrr2022
Sony har ikke avslørt dato ei heller måned for når PS5 får VRR, bare at det skal skje i løpet av noen måneder.

Annonse


Playstation 5 får endelig det alle har ønsket seg

I dag lanseres det en oppdatering til PS5- og PS4, men det er en oppdatering som kommer i løpet av noen måneder som er den virkelige spennende for PS5-eiere.

VRR kommer til alle PS5-spill i løpet av noen måneder

Og det er støtte for variabel oppdatering-frekvens, eller VRR (Variable Refresh Rate) som det heter. Man må ha en HDMI 2.1-støttet TV for dette og selvsagt at TV-en har støtte for det. Fordelen er en mykere FPS-opplevelse og at det fjernes “screen tearing” i tillegg til at “input lag” reduseres. Det er mye å glede seg over, altså.

Fint er det også at eksisterende spill kan få støtte med en oppdatering om utviklerne vil, og selvsagt vil kommende spill ha støtte fra første dag.

Ikke bare det, men teknikken kan også aktiveres på PS5-spill som ikke har innebygget støtte for å forbedre bildekvaliteten. Sony sier at det kan oppstå grafiske feil i visse spill, så man har altså mulighet til å deaktivere VRR om det skulle oppstå. Sony lover å dele mer informasjon om funksjonen senere.

Annonse


VRR kommer til PS5 i løpet av “noen måneder”.

Dette kommer i dag

Det er altså lansert en oppdatering til begge konsoller i dag. På plass er muligheten til å opprette eller bli med i åpne eller lukkede spill-grupper. For PS5 bringer oppdateringen med seg grensesnitt-forbedringer i “Game Base” og “Trophy Cards” i tillegg til å kunne aktivere mono-lyd for hodetelefoner.

Bor man i USA eller Storbritannia kan man melde seg på beta-test av stemmestyring for enkelt å kunne åpne spill, apper og innstillinger, samt styre media med stemmen. Kun engelsk er støttet.

PS Remote Play-appen er dessuten oppdatert med nattmodus.

VRR for Sony Bravia

Sony har allerede varslet (fra og med 1. mars med oppdatering v6.5660) at de rullet ut en oppdatering for 2021 Bravia-modeller med VRR-støtte. Dette gjelder følgende modeller:

  • X90J
  • X95J
  • X80J
  • A90J
  • Z9J

X85J og X91J ble oppdatert med VRR i november.

Annonse