gt7nedetidkontroverser
Gran Turismo 7 får hard kritikk etter nesten 30 timer nedetid og mindre pengeutbetalinger etter utførte løp, penger man gjerne vil bruke på å handle nye biler. At spillet promoterer ekte penger for å handle digitale biler hjelper heller ikke.

Annonse


Vi ga spillet 9 av 10 – nå slaktes det

Spillerne bruker, eller misbruker vil kanskje noen mene, igjen Metacritic for å “anmelde-bombe” nok et storspill.

Det har vært tøft for Gran Turismo 7 i det siste

Denne gang er det snakk om PS5- og PS4-spillet Grant Turismo 7 som under vår testperiode var en meget fin erfaring, ikke minst fordi det ikke kom en oppdatering å gjorde spillet umulig å spille.

Ifølge utviklerne fant de en feil i oppdatering 1.07 noe som medførte at de måtte stenge serverne lenger enn forventet, og lang tid tok det: over 24 timer var spillet som krever nett-tilgang for mye av innholdet nede.

Ikke nok med det (i det minste er det ikke NFT-er), men studioet bak Polyphony Digital (evt. Sony), valt å promotere mikro-transaksjoner – nedetid og betaling for innhold på en og samme tid vil skape reaksjoner. Men det er mer.

Annonse


Får også tyn for å gjøre dette

Det merkelige de valgt å gjøre var nemlig å utbetale mindre penger for hvert løp man fullfører, noe som gjør det mer tidkrevende å handle bilene man ønsker. Utviklernes løsning? Bruk ekte penger.

Vi anmeldte spillet og poengterte at det vil ta en del timer å skaffe de bilene man ønsker seg i starten, men vi mente ikke at det var ille (men kunne vært kortere da ikke alle kan bruke timer bare for å skaffe seg en bil) og at spillet er verdt å bruke tiden på. Nå tar dette altså lenger tid.

Hadde du spilt i 20 timer for å skaffe deg denne?

Dette er nytt i oppdatering 1.08

Denne oppdateringen kom for tre dager siden, og inkluderer følgende forbedringer:

  • Biler dukket ikke opp i brukt-handel og “Legend Car”-butikker
  • Spillet ga ikke spilleren mulighet til å åpne verdenskartet, og kunne derfor ikke spille
  • Fikset nett-feil
  • Rettet feil som kunne medføre krasj
  • Generelle ytelses-forbedringer
  • Andre mindre feilrettinger

Annonse