applesplanerformacbookiphone
MacBook Air med M1 eller M2-brikke og et nytt design med MagSafe kommer trolig til høsten, det samme gjør MacBook Pro 13" med M2. MacBook Pro 14 og 16 oppdateres neppe før neste år. Forvent også at iPhone 14-serien får ulike brikkesett som tidligere rapportert.

Annonse


Dette er Apples planer

Mark Gurman fra Bloomberg, en person som har god innsikt i Apples fremtidsplaner, avslører nå mer om noen av de mest etterspurte Mac-produktene.

MacBook Air med M1/M2 er litt utsatt

Først og fremst: helt nye MacBook Air er utsatt til andre/tredje halvdel i år. Det er ryktet nytt design, MagSafe og en M2-brikke. Dog, vi er nå ikke helt sikre på sistnevnte da det jo nettopp dukket opp rykter om at det kanskje kun blir en M1-brikke med flere kjerner. Vi får se. Uansett forventes nå lanseringen rundt september.

Også var det MacBook Pro-serien, altså den forholdsvis nye med 14- og 16 tommer-modeller. Disse kommer ikke i år i det hele tatt mener Gurman.

Årets eneste MacBook Pro-oppdatering blir i form av den rimeligste Pro-laptopen med 13″ som utstyres med M2-brikke som Air.

Annonse


Air og 13″ Pro i år, altså.

iPhone 13-serien er ikke lik nå, heller

Gurman forklarer samtidig at det er liten sjanse for at iPhone-serien får M1-brikken kjent fra desktops og laptoper – de er rett og slett for strøm-hungrige.

I fremtiden? Ja, det kan skje, påpeker han og poengterer at M1-brikkene jo er basert på A14 bare med flere CPU- og GPU-kjerner.

Visste du for øvrig at iPhone 13 riktignok har A15-brikken, men fire GPU-kjerner i stedet for Pro-modellens fem grafikk-kjerner? Gurman mener også det gir mening at iPhone 14 beholder A15 og at kun Pro-serien oppgraderes til A16. Kanskje får 14-serien A15 med flere kjerner?

Gurman slår også et slag for at Apple bør lage sine egne rutere etter at de ga opp AirPort: nå lenker Apple i stedet til Linksys-rutere i sin egen nettbutikk.

Annonse