macminim2pro
Mac mini skal få sin store M2-oppgradering - verre er det med MacBook Air som kun får kjerne-oppgraderinger av M1-brikken.

Annonse


Avslører: “Nye Mac mini får M2 og M2 Pro”

9to5Mac fortsetter å lekke interessant Apple-produktinformasjon etter å ha skaffet seg en eller flere nye og gode kilder. Dette etter Apples pressekonferanse tirsdag denne uken.

De nye maskinene av sommeren/høsten

Nå melder selskapet at det er Mac mini (kodenavn J473) som utstyres med Apples helt nye Silicon M2 og M2 Pro – dette etter avsløringer om at “helt nye” (i det minste på utsiden) MacBook Air ikke får M2-brikkene, men en oppgradert variant av M1 med flere kjerner.

Apple-bloggen avslører at M2 er basert på A15-brikken som driver iPhone 13-serien, mens M1 jo er basert på A14. Det er snakk om åtte CPU kjerner men Apple har økt antallet GPU-kjerner til 10.

Det kan komme en Mac mini med M2 Pro

Utviklingen av maskinen er snart ferdig meldes det, og lanseringen vil naturlig skjer senere i år, og helt sikkert samtidig med lanseringen av nye MacBook Air.

Annonse


Faktisk skal planen en eller annen gang vært å lansere en Mac mini med M1 Pro og M1 Max, men i stedet valgte Apple å lansere Mac Studio med M1 Max og M1 Ultra som brikke-valg.

Dog, det som trolig skjer er at Apple lanserer en Mac mini med M2 Pro med 12 kjerner – en oppgradering på to kjerner sammenlignet med M1 Pro.

Annonse