applesbrettbarekonsept
Apples mystiske brettbare på 20-tommer kan være en hybrid av MacBook og iPad, med berørings-tastatur. Illustrasjon: Antonio deRosa

Annonse


Se hvordan Apples nye revolusjon kan se ut – hemmelig prosjekt smelter sammen iPad MacBook

Tidlig i forrige uke ble det gitt en analyse med indikasjon om at Apple var i ferd med å utvikle en foldbar enhet med 20-tommers skjerm. Dette skal være en slags fremtidig MacBook/iPad-hybrid, ifølge Apple-eksperten Mark Gurman i Bloomberg.

Kan brukes som monitor

En slik enhet skal være flere år fra potensiell lansering, men det er altså gjort kjent at Apple i stor grad er interessert i prosjektet. Blant annet skal de allerede være i samtaler med potensielle leverandører av komponenter og øvrige ressurser som vil gå til utviklingen av en slik foldbar eller brettbar enhet.

Det er DSCC-analytiker Ross Young som aller først meldte nyheten som altså blir til at Apple kan finne på å lage en helt ny produktkategori for seg selv, med en enhet på 20-tommer. Den kan brukes med særlig to sentrale hensikter: både som en kompakt PC med fullskala-tastatur, og som en monitor når den ikke er brettet sammen, i det tilfellet med et eksternt tastatur.

Overlapper med billansering og AR/VR-briller

Tidslinjen med hensyn til lansering fremstår å være tidligst i 2025, kanskje utover 2026 og 2027.

Annonse


Gurman er altså samkjørt med Young til å si at en brettbar 20-tommer faktisk er under utvikling. Han mener i tillegg at det er snakk om en slags hybrid mellom MacBook og iPad, der man kan bruke et fysisk tastatur om man ønsker, eller at man eventuelt kan bruke den ene siden av enheten som et virtuelt tastatur.

Dersom Apple velger å lansere et slikt produkt rundt 2026 så vil det i så fall overlappe med en rekke andre spennende produkter fra selskapet, deriblant Apple-bilen og AR/VR-brillene.

Annonse