applemacbook20tommeraltksjerm
Flere produsenter lefler med ideen om maskiner som dette, og de vil nok komme mer og mer. Nå ryktes det Apple klargjør en lansering i 2026 eller 2027.

Annonse


Apple har en vill MacBook-ide

Skjerm-ekspert Ross Young sier at brette-iPhone er utsatt til 2025.

“Det kommer ingen iPhone Fold neste år”

Det har versert rykter om en slik enhet helt siden Samsung debuterte Galaxy Fold i mars 2019, men Apple er Apple og tar seg tid, noe som gir ekstra mye mening all den tid brette-mobilene ikke har vært en giga-suksess, også var det prisene da: disse koster godt over 15 000 kroner.

Samtidig har et nytt rykte kommet på banen i forbindelse med at panel-bransjen mener en brette-mobil fra Apple er minst tre år unna lansering: en 20″ brette-MacBook, altså at hele fronten på maskinen er en stor skjerm.

Dette høres smått genialt ut

Young mener at Apples håp er at en slik enhet kan skape en helt ny produkt-klasse for Apple der tastaturet serveres av macOS (eller kanskje et helt nytt OS for de nye produktene?), og om ønskelig kun som en stor skjerm om man kobler til et eksternt tastatur. Det høres utvilsomt smart ut. Eksperten mener at vi kan forvente oss minst 4K-oppløsning og kanskje mer.

Hvor lenge vil vi måtte vente på en slik enhet? Ikke overraskende lenger enn “iPhone Fold”: vi snakker her 2026 eller 2027 – trolig lenger.

Intel har allerede demonstrert et slikt konsept, den gang under CES 2020:

Annonse