galaxys22amdgrafikk
"Den kraftige 4 nm prosessoren gjør det meste enda bedre – noe som innebærer episke nattbilder, svært skarpe bilder både dag og natt, og en optimal gamingopplevelse som hjelper deg med å vinne" er hva Samsung skriver om GPU-ytelsen på produktsiden.

Annonse


Galaxy S22-tallene skuffer – hva skjedde med rå AMD RDNA 2-grafikk?

Vi skjønte ikke stort da vi fulgte med på pressekonferansen i dag og leste over presse-materialet.

Hva skjedde med “konsoll-grafikk” i Exynos 2200?

For det hadde jo vært rykter om ray tracing og helt rå grafikk-ytelse som skulle nærme seg konsoller i Galaxy S22-serien som er utstyrt med Samsung Exynos 2200, men vi så aldri noe fokus på dette. I stedet handler det i år som alltid om kamera-forbedringer.

Vi prøvde å finne ferske referanser fra Samsung om RDNA 2-brikken, men det eneste vi fant ble tweetet av Samsungs Exynos-konto 18. januar der det lyder at “vi introduserer nye Exynos 2200 med nye Xclipse GPU-en født fra AMD RDNA 2″.

Aha, “født fra”, men det er altså ikke ekte AMD RDNA 2?

Annonse


Ray tracing og VRS skal være på plass i Exynos 2200:

Med den kjappe AMD RDNA 2-arkitekturen som ryggrad, arver Xclipse avanserte grafiske funksjoner som “hardware accelerated Ray Tracing” (RT) og “Variable Rate shading” (VRS) som tidligere kun var tilgjengelig på PC-er, bærbare datamaskiner og konsoller.

Samsung, januar 2022

Det var sommeren 2019 Samsung først snakket opp sitt samarbeid med AMD.

Vi skal snakke med Samsung i morgen så vi får sikkert vite litt mer, men det har allerede lekket tall, og de er ikke overveldende positive.

Det er ikke slik at et mobil-brikkesett sine ytelses-tall eller prosent-økninger dikterer opplevelsen under snitt-bruk, men når det kommer til gaming og video-redigering er det godt med en rå GPU, og det ser ikke ut til å skje i år med AMD-logo.

TechAlter med 30 000 følgere på Twitter skriver “det er ikke rart de prøvde å stoppe det dedikerte Exynos-eventet” – det teknologi-journalisten sikter til er følgende prosent-økninger sammenlignet med Exynos 2100 (5 nm – den nye er på 4 nm – Tab S8-serien er for øvrig utstyrt med Snapdragon 8 Gen 1):

Nå ser vi enda mer fram til å teste Galaxy Tab S8 Ultra, den ser ut som et beist og vi håper Apple følger opp med iPad Pro 15″ og et kraftig forbedret iPadOS 16 for den store skjermen. Pen til iPhone-serien? Det holder vi ikke pusten for.

Annonse