ps5-oppdatering
I dag går den nye programvaren til PS5 og PS4 i beta, med en rekke funksjoner mange har etterspurt.

Annonse


Ny oppdatering til PS5 og PS4 – dette skulle vært på plass for lengst

I dag lanserer Sony en ny oppdatering i beta som henter en rekke nye funksjoner til PS4 og PS5. Blant disse finnes et par som mange mener burde eksistert for lenge siden, men det er bedre sent enn aldri.

Private samtaler

Noe av nyhetene er at man nå får større kontroll over gruppechatter, for eksempel skal man ha muligheten til å lage lukkede chatgrupper. Det gjelder for begge konsoller, der betabrukere fra og med onsdag kan velge hvorvidt chatten skal være privat eller åpen. Dersom man oppretter en åpen gruppe så vil alle på vennelisten se og kunne delta gruppen uten invitasjon, og det samme gjelder for deres venner i tillegg.

På en annen side kan man opprette en privat gruppe slik at det er utelukkende de som inviteres som kan delta.

Oppdateringen bringer også noe nytt for PS5 som har vært på PS4 siden lansering – stemmekommandoer.

Annonse


Store tilgjengelighetsendringer

Og for noen få der ute vil det være en stor glede å vite at Sony endelig har forbedret tilgjengelighetsvalgene. Monolyd for hodetelefoner introduseres slik at personer med hørsel i ett øre kan få en bedre spillopplevelse, og skjermleser-funksjonen får utvidet støtte med seks nye språk.

Utover dette på PS5 vil man få endringer på hjemskjermen. Blant annet blir det plass til at flere spill, opptil 14, vises uten å måtte gå inn på spillbiblioteket (endelig!), og man skal fremover kunne velge hvilke spill man vil beholde på hjemskjermen ved å trykke “options”-knappen på kontrolleren og deretter “Keep in Home”.

Det er flere endringer enn de som er påpekt her – PlayStation sitt eget blogginnlegg med detaljer om oppdateringen kan leses her. Vi krysser også fingrene for at Sony ikke drøyer for lenge med å introdusere 1440p og VRR-funksjonalitet, som tross alt er de mest etterspurte funksjonene.

Annonse