iphonetaptopay
Tap to Pay lanseres i løpet av våren, kun i USA.

Annonse


Dette vil være det eneste man trenger for å ta betalt med iPhone

Apple har offisielt avduket “Tap to Pay” slik at man ikke lenger trenger betalingsterminaler for å motta penger fra en iPhone. iPhone Xs og nyere er støttet da det kreves NFC-brikke.

Lanseres i USA i løpet av våren

Funksjonen ble avslørt før Apple rakk å gjøre det, men nå er det altså offisielt og dessverre slik at kun USA får i første omgang.

Ingen ekstra maskinvare trengs, det eneste som skal til er å tappe de to mobilene sammen. Tap to Pay kan integreres i apper via Apple Pay, kontaktløse kredittkort og debit-kort “og andre digitale lommebøker”. American Express, Discover, Mastercard og Visa er med.

Stripe blir den første betalingsplattformen til å støtte dette for sine forretningskunder, inkludert Shopify Point of Sale denne våren. Flere betalingsplattformer og apper vil følge senere i år.

Apple

Bruker Apple Secure Element for sikkerheten

Apple forklarer i pressemeldingen at selgere vil kunne låse opp kontaktløs betaling via en støttet iOS-app. Når kunden er klar til å betale behøver bare kunden holde iPhone eller Apple Watch mot selgers iPhone og betale med Apple Pay eller de andre betalingsformene som nevnt.

Tap to Pay på iPhone blir tilgjengelig for betalingsplattformer som er med og app-partnere som kan ta i bruk funksjonen i en SDK som lanseres i en kommende iOS beta.

Apple

Annonse