airtags-apple
På flere markeder er det nå lagt ut modifiserte AirTags som ikke lager noe lyd.

Annonse


Nå selges modifiserte AirTags på eBay: – Skumle saker

På flere nettmarkeder som eBay og Etsy har det nå dukket opp “Stealth Mode”-AirTags – modifserte AirTag-sporebrikker som er modifisert på den måten at de ikke lenger kan lage lyd. Det får flere til å reagere, som mener at det utgjør en stor personvernsrisiko.

Dobbel så dyr

De modifiserte AirTag-brikkene er nærmest identiske med de vanlige, med unntak av at de har fått et lite hull under batteriet for å koble av høyttaleren. Det er den manglende høyttaleren som gjør det til en modifisert versjon, priset til nærmere dobbelt av hva den norske prisen for en vanlig AirTag er.

Selgeren på Etsy uttalte følgende til PCMag før de fjernet annonsen:

“Formålet med modifikasjonen var å svare til henvendelser fra flere kjøpere som var interesserte i en mine andre AirTag-produkter som de kunne montere på sykler, el-verktøy og på kjæledyr.”

En annen som selger en tilsvarende modifisert AirTag på eBay forteller at intensjonen var å lage den på en måte slik at den ikke lager lyd “mens den er vekk fra deg, for eksempel når den er etterlatt i en bil, på en sykkel eller hos et familiemedlem.”

Annonse


Vanligvis fungerer AirTag-sporebrikker slik at den begynner å lage en lyd mellom åtte og 24 timer etter at den har blitt etterlatt av eieren.

– Perfekt stalkerverktøy

Salget av de modifiserte sporingsbrikkene fra Apple har fått flere personvernforkjempere til å reagere, blant andre sjefen i Electronic Frontier Foundation, Eva Galperin.

Apples sporingsbrikker har lenge blitt kritisert for de potensielle farene det har for personvern og sikkerhet, selv etter at selskapet i flere omganger har introdusert tiltak for å hindre at brikkene brukes til noe ondsinnet. Tiltakene har også involvert Android, som har fått en egen app for å spore potensielle AirTags i nærheten.

Annonse