Apple-AirTags

Annonse


Apple har lansert en antistalking-app til Android

Vi har tidligere skrevet om at Apple AirTag ble hacket kort tid etter lansering, og at brikken utenom dette kan brukes som et overvåkningsverktøy. Selskapet har gjort en og annen ting for å motvirke at dette skjer, der særlig bruk av varsler på iPhone – likegyldig om du er eieren av AirTag-brikken eller ei, er et bra verktøy.

Problemet er bare at dette har vært begrenset til iPhone-brukere så langt.

Introduserer Tracker Detect

Nå har derfor Apple lansert Tracker Detect, en app i Android-markedet som hjelper deg med å avdekke AirTag-brikker eller andre Find My-enheter som kan være plassert der den er for å spore deg.

Slik det fungerer er at appen avdekker og markerer ukjente AirTag-brikker som “Unknown AirTag” dersom en slik brikke har blitt atskilt fra eieren. Du trenger heldigvis ingen Apple-konto for å bruke appen.

Annonse


Om brikken er i nærheten av deg i ti minutter eller mer så kan du bruke appen til å spille av en lyd slik at du lettere kan lokalisere brikken. Har du en smarttelefon med NFC-funksjonalitet kan du så ta de to enhetene nærme hverandre for å få instruksjoner på hvordan du kan kvitte deg med brikken eller fjerne batteriet.

En talsperson fra Apple har kommentert følgende:

“AirTag tilbyr bransjeledende personvern- og sikkerhetsfunksjoner, og i dag utvider vi noen av disse egenskapene til Android-enheter. Tracker Detect gir Android-brukere muligheten til å søke etter AirTag-brikker som kan være med en person uten at vedkommende har kjennskap til det”

Kompatibel med andre brikker

Sporingsbrikken trenger ikke nødvendigvis være en AirTag. Kravet er at den må være en kompatibel med Find My-funksjonen, et annet eksempel er Chipolo One Spot.

Engadget melder at det har vært en spredning av tilfeller der AirTag og har blitt misbrukt for å drive ondsinnet sporing. Et eksempel er fra Canada, der tyver har brukt Apples sporingsbrikke til å stjele biler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse