Windows-11
Windows 11 har doblet markedsandelen sin siden november.

Annonse


Windows 11 installert på 16% av nyere Windows-maskiner

Windows 11 har doblet seg i markedsandel siden november ifølge AdDuplex som har samlet data som inkluderer både desember og januar, samt nye datamaskiner som har blitt solgt etter juletider og som har hatt Windows 11 forhåndsinstallert.

Doblet siden november

De har funnet frem til at Windows 11 er installert på 16,1% av alle moderne PC-er der ute, moderne som i at utvalget er Windows 10 og nyere. I november ble det meldt at det samme tallet var på 8%, slik at det er en utvikling Microsoft nok setter pris på selv om det kunne vært høyere.

Rapporten baseres på 60.000 Windows 10 og Windows 11-maskiner. Datainnsamlingen foregår på den måte at omkring 5000 applikasjoner på Microsoft Store kjører AdDuplex SDK v.2, som i tur samler data på flere titalls tusen enheter.

Windows 10 21H2 gjorde det enda bedre

Det skal sies at mens Windows 11 siden november har doblet markedsandelen, så har Windows 10 i 21H2-versjon triplet seg på samme tid.

Antallet Windows 11-enheter påvirkes definitivt i stor grad av at veldig mange maskiner ikke møter minimumkravene for det nye operativsystemet slik at de i praksis tvinges til å være igjen på Windows 10.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse