europakommisjonen
Europakommisjonen har introdusert sitt forslag til erklæringen for digitale rettigheter. (Ill: Guillaume Périgois/Unsplash)

Annonse


Fikk overveldende støtte – nå presenterer Europakommisjonen en digitalrettighetserklæring

Etter at Europakommisjonens spørreundersøkelse avdekket et overveldende flertall om ønske for en offisiell digitalrettighetserklæring så har de oppfylt nettopp dette ønsket.

Dekker de viktigste punktene

Erklæringen kommer i form av et dokument på syv sider der man kan lese om rettigheter knyttet til en rekke faktorer. Det utgjør syv kapitler der disse er sentrert rundt den digitale overgangen, solidaritet og inkludering, valgfrihet og herunder samhandling med ulike teknologier, deltakelse i det åpne, digitale rom, i tillegg til sikkerhet og det omkringliggende.

Hele dokumentet kan lastes ned på Europakommisjonens nettsider her.

Nå er det opptil Europaparlamentet

Under hver av de syv hovedområdene finner man viktige problemstillinger som Europakommisjonen har sett seg nødt til å ta et føre-var standpunkt på. Kommisjonen skriver at folket er i sentrum av den digitale overgangen i EU. Her skal teknologi og bruken av det komme alle europeere til gode, samtidig som det gir dem styrke til å jage sine drømmer – med sikkerheten sin ivaretatt og med respekt til deres grunnleggende rettigheter.

Utviklingen fremover innebærer at Det europeiske råd og Europaparlamentet vil kunne lese over og diskutere innholdet i erklæringen før det eventuelt ratifiseres.

Annonse