facebookAIResearchSuperCluster
Meta sin AI Research SuperCluster er ferdigutvikelt i sommer og vil da være verdens kjappeste AI-maskin.

Annonse


Mark Zuckerberg får verdens kjappeste AI

AI Research SuperCluster er Metas nye supercomputer, og den blir verdens kjappeste på AI-operasjoner når den står ferdig i sommer.

Meta utvikler maskinvaren nødvendig for metaverset

RSC vil kunne utføre kvintillioner (!) operasjoner i sekundet, noe som er i overkant mye for menneskehjernen å fatte, men jobben maskinen utfører vil i praksis gjøre den i stand til å lære fra trillioner av eksempler for å trene opp spesifikke AI-modeller, og på den måten gjøre de mye smartere, kjappere.

Meta sier at de allerede bruker maskinen, som er en av de kjappeste akkurat nå, men altså blir den kjappeste i sommer. Akkurat nå bruker de maskinen til språk-læring og “computer vision”.

“Håpet er å trene modeller med trillioner av parametere”, forklarer Meta i pressemeldingen.

Annonse


3
For å få til dette har Meta gått for 760 stk. Nvidia DGX A100 – det betyr at det er 6080 GPU-er innebygget. Hver hva disse GPU-ene kobles sammen med nok en løsning fra Nvidia, Quantum 200 Gb/s InfiniBand.

Har 175 petabyte med lagringsplass

Av lagringsplass finner vi 175 petabytes takket være Pure Storage FlashArray. For mellomlagring er det 46 petabyte, levert av Penguin Computing Altus. Det er også 10 petabytes med Pure Storage FlashBlade.

Med en slik løsning kan man overføre 16 TB/ med treningsdata, forklarer Meta, som sier de skal skalere opp til 1 exabyte som er en trillion bytes.

RSC kjører i dag, men utviklingen fortsetter. Når vi har fullført fase to, tror vi at det vil være den raskeste AI-superdatamaskinen i verden, og yte på nesten 5 eksaflops med blandet presisjonsberegning. I 2022 vil vi jobbe for å øke antallet GPU-er fra 6080 til 16 000, noe som vil øke AI-treningsytelsen mer enn 2,5 ganger. InfiniBand vil utvides til å støtte 16 000 porter i en to-lags topologi. Lagringssystemet vil ha en målleveringsbåndbredde på 16 TB/s og kapasitet i exabyte-skala for å møte økt etterspørsel.

Facebook