subaru
Subaru STI E-RA produserer 1073 hestekrefter fra fire Yamaha-motorer.

Annonse


1073 hester!

Presenterte to elektriske biler

Subaru har ikke vært store innen elbil hittil, men når de først involverer seg med det så slår de til for alvor. Selskapet har introdusert to konseptbiler – begge elektriske, og en av dem en racingbil.

Og det er særlig sistnevnte som er i fokus: STI E-RA er ment til å kjøres på bane med sine 1073 hestekrefter fordelt på fire Yamaha-motorer og et firehjulstrekksystem som maksimerer veigrep og stabilitet. Batteripakken er på beskjedne 60kWh, men ifølge Subaru så skal ikke dette være for lite til å oppnå en rundetid på 6 minutter og 30 sekunder på Nürburgring.

Med denne tiden vil Subaru plassere seg midt mellom Volkswagen ID.R og Tesla Model S Plaid som har tatt runder på henholdsvis 6 minutter og 5 sekunder, og 7 minutter og 35 sekunder.

Viste også en sporty crossover

I tillegg til godbiten STI E-RA så tok de seg tid til å vise et konsept for Solterra STI. Det de viste frem var en opplagt mer sporty utgave av den eksisterende crossover-modellen deres. En heftig spoiler og passende sideskjørt er blant elementene som gir det sportslige preget, men Subaru nevner lite om spesifikasjoner.

Annonse