nvidia-rtx

Annonse


Nvidia utsetter RTX 3070 Ti 16GB og 3080 12GB

Utsetter to av tre skjermkort

Komponentmangelen har ikke avtatt noe særlig, og det går blant annet utover produsenter som Nvidia. Det meldes at selskapet likevel ikke kommer til å introdusere to av de nye skjermkortene de har på vei, RTX 3070 Ti 16GB og RTX 3080 12GB.

De skulle etter planen introduseres den 17. desember ifølge et tysk nettsted, som melder komponentmangel er årsaken til at lanseringen utsettes.

RTX 3090 Ti derimot skal fortsatt være en prioritet hos Nvidia, som ifølge ryktene vil introdusere denne under CES 2022. Spesifikasjoner og pris for denne er fortsatt ikke kjent, men Igors Lab melder at den kommer for salg rett før kinesisk nyttår, 1. februar.

Intel med skjermkort-debut

Selvom mangel på nødvendige komponenter omtales som hovedproblemet så diskuteres en spesiell faktor i at Intel ikke er langt unna å lansere sitt eget skjermkort. Det er antatt at Intels GPU skal kunne konkurrere mot 3070 Ti, og at Nvidia derfor ikke bekymrer seg stort over at de må vente litt med å avsløre de endelige spesifikasjonene for sitt kort.

Med 3080 12GB er det en annen sak – disse vil sannsynligvis ikke trues av Intel sin ankomst til skjermkortmarkedet nå i første omgang.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse