Windows-11

Annonse


Nå trenger du ikke MacBook Pro for dette – sjekk den nye Windows 11-funksjonen

Windows 11 er i det store og det hele et greit operativsystem, men det kan nesten virke som om Microsoft har hatt får mange feil og problemer på hendene til å kunne prioritere ny funksjonalitet i oppdateringer. Nå kan det se ut som de likevel har tatt seg tiden til å gjøre systemet bedre på enkelte måter, og først ut er en oppdatering som gjør Windows 11 til en bedre plattform for videoredigering.

Gir Apple større konkurranse

I et blogginnlegg på DirectX Developer-nettsiden har nemlig Sil Vilerino i Microsoft annonsert en funksjon som kommer til å glede de som ofte redigerer videoinnhold på Windows-maskiner. Det er snakk om en DirectX Video Encode-funksjon som tar sikte på å utnytte kraften fra skjermkortet i større grad, slik at man oppnår mer effektiv enkodering av videoer. Både N264 og HEVC vil støttes, disse to er blant de mest populære i videoredigeringsprogrammer som Adobe Premiere og Filmora.

Det kan være god drahjelp for Windows 11 som ellers må se at potensielle kunder velger MacBook Pro over en Windows-maskin som en konsekvens av svakere videoredigeringsegenskaper.

Begrenset støtte – for nå

Funksjonen er fremdeles i en tidlig fase og støtter ifølge Tom’s Guide kun utvalgte grafikkomponenter fra Nvidia og Intel for nå, med planer om å utvide støtten etter hvert. For øyeblikket støttes Tiger Lake, Ice Lake og Alder Lake (fra tidlig 2022 og utover). I Nvidia-verden støttes GeForce GTX 10-serien i tillegg til RTX 20-serie og over, med driverversjon v471,41 og nyere.

Annonse


Radeon RX 5000-serien og nyere samt Ryzen 2xxxx-serien forventes støttet i andre kvartal 2022.

For spesielt interesserte så finnes mer informasjon på Microsoft sin GitHub-side her.