xbox-apple-xcloud

Annonse


Xbox-ekslusive spill fant nesten veien til App Store, Apple lot det ikke skje

Flere medier melder at Microsoft i fjor var veldig nære på å introdusere Xbox Cloud Gaming til iOS-enheter, men at de slutt ga opp fordi det var vanskelig å overholde App Store sine retningslinjer.

Hadde diskusjoner med Apple

Det er private epostuvekslinger fra Microsoft som The Verge har fått innsyn i som avslører at selskapet var ivrige på å få til Xbox Game Cloud, hittil kjent som Project xCloud, til iPhone og iPad. De første testene av xCloud på iOS skal ha foregått i februar 2020, men Apple satte i august en stopper for dette med beskjed om at tjenesten ikke var tillatt på App Store.

Kjernen til problemet var hvordan tjenesten fungerer: xCloud-tjenesten kjører spill på Microsoft-servere og ikke lokalt. Apple skal ha nektet dette med begrunnelse i at de ikke kan tillate programmer som kan virke som en erstatning for App Store, og at den eneste tillate formen for spillstrømming er dersom spillene lanseres som individuelle apps.

Microsoft tilbød alternative løsninger

Noen av epostene tyder på at Microsoft så på det som problematisk å lansere alle spillene som separate apps, både på grunn av de enorme ressursene som må gå i dette, og fordi det ville ført til frustrasjon blant kundene. Dette ville gitt en dårligere spillopplevelse sammenlignet med andre plattformer, ifølge Microsoft.

Annonse


De foreslo også nye måter å løse utfordringen på. Blant annet ønsket de å tilby individuelle snarveier til spillene fremfor fullverdige apps, men heller ikke dette holdt for Apple. Snarveier ble argumentert av Microsoft som en god løsning der hvert spill får sin egen side på App Store med individuelle beskrivelser og anmeldelser, men at de dirigerer brukeren til Xbox Cloud Gaming-applikasjonen.

Slik det fremstår i epostene mener Microsoft at penger er årsaken til at motparten nekter dem tilhold i App Store. Mange av spillene har nemlig muligheter for innholdskjøp i spillene, med betalingsmetoder som altså ikke ville benyttet Apple sin løsning.

Til The Verge erkjenner Apple at dette var en av grunnene til at xCloud ikke ble tillatt på App Store.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse