xbox-cloud-gaming

Annonse


Nå lanseres Cloud Gaming på Xbox

Denne uken har Microsoft begynt å rulle ut Cloud Gaming på Xbox Series X og S, samt Xbox One. Tjenesten blir først tilgjengelig i Norge og 24 andre land, og krever et aktivt abonnement på Game Pass Ultimate for å brukes.

Ruller ut gradvis

På nettsiden skriver Xbox-teamet at de er overveldet med etter en spennende uke med feiring av 20-årsjubileet til Xbox, men at de har flere nyheter å dele i det de tar ett steg videre mot målet om å bringe gaming til flere folk, uansett hvor de er og hvordan de ønsker å spille.

Nyheten er altså at Xbox Cloud Gaming i beta endelig er på Xbox-konsollene, både nåværende generasjon og Xbox One. Det betyr at hele utvalget i Game Pass kan spilles rett fra skyen såfremt man abonnerer på Game Pass Ultimate. I første omgang blir tjenesten tilgjengelig hos et utvalg brukere i de støttede regionene, mens det gradvis blir tilgjengelig for flere i ukene som kommer.

Spare plass eller prøve demoer?

Tjenesten bringer fordeler i form av både plassbesparelse på konsollen din og enklere tilgang til spill og demoer som du altså ikke trenger å laste ned lenger. Det er i det hele tatt nyttig å få muligheten til å prøve ut et spill før man bestemmer seg for å allokere flere titalls gigabyte på å lagre det lokalt.

Annonse


Om du fortsatt sitter fast på forrige generasjon Xbox, enten frivillig eller som en konsekvens av mankoen som er på spillkonsoller og andre elektroniske produkter, kan du utnytte den nye tjenesten til å strømme spill som i utgangspunktet er eksklusive for den nye generasjonen. Eksempel på spill herunder er Recompile, The Medium og The Riftbreaker.

Tidlig i 2022 blir også Microsoft Flight Simulator lagt til blant utvalget.

Travel uke for Microsoft

I andre Xbox-nyheter har Microsoft denne uken både sørget for å lansere flerspillerdelen av Halo Infinite rett ut av det blå, i tillegg til at de har sørget for bakoverkompatibilitet med ytterligere 76 spill. Blant disse inngår Max Payne-spillene, Skate 2, Star Wars Jedi Knight II.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse