iphone15wifi6e
Med et dedikert WiFi 6GHz-bånd takket være WiFi 6e, vil mange enheter neste år kunne koble seg til langt bedre hastigheter, spesielt steder med mange mennesker. Bilde: ConceptsiPhone

Annonse


iPhone 14 og Apples VR-hodesett får super-WiFi

Wi-Fi 6e er på vei, og mesh-systemer med teknologien er svinedyre.

WiFi6e øker ytelsen betraktelig fordi kun støttede enheter kan koble seg til

Det er like greit å vente til man har mange produkter med standarden. Det er ikke mange mobiler, for ikke å snakke om dingser generelt med støtte: unntakene er Samsung Galaxy S21 Ultra, Asus ROG Phone 5 Ultimate og Xiaomi Mi 11 Ultra og et par andre.

Det er ventet at Apple skal lede an med å ta i bruk 6e, og at de for alvor starter med iPhone 14.

Fordelen med 6e er at det skapes en dedikert 6GHz-kanal som ingen andre enheter enn de med støtte har tilgang til – det vil skape mye mer plass på dette nettet.

Annonse


Sjekk ut dette iPhone 14-konseptet:

WiFi 6e krever mye mer av en helt bestemt keramisk-komponent

Problemet er at Ming-Chi Kuo, som ofte lekker Apple-produkter, mener at det kommer til å bli manko på 6e-moduler.

Årsaken er at brikkene er avhengig av “LTCC (Low Temperature Co-fired Ceramic)” i langt større grad, og dette er materialer som det langt ifra er nok av.

Vi mener at både iPhone 14 og Apples VR/AR-hodesett bruker WiFi 6e, noe som igjen vil medføre at konkurrenter også vil ta i bruk 6e. Antallet kanaler som støttes av 6e er to til tre ganger flere enn WiFi 6. Om det er snakk om en 3×3/4×4 MIMO-løsning, så krever hver kanal to til fire LTCC-er, så brukes av LTCC er altså 10 til 20 ganger høyere enn med WiFi 6.

Om Apple er tidlig ute med å sikrer seg brikker før alle andre blir de trolig rammet i mindre grad enn konkurrentene, men det er nok uansett en overhengende fare for at dette vil medføre at 14-modellene blir vanskeligere å få tak i. Kombiner dette med at neste år ikke er et “s år” der nok flere vil velge å oppgradere, og det kan bli alt for få enheter i salg flere måneder etter lanseringen.

Annonse