windowsedgeblokkering
Microsoft gjør de det kan for at det skal være vanskelig å endre fra Windows innebygde nettleser, Edge.

Annonse


Microsoft bekrefter: ny oppdatering vil gjøre det vanskeligere å slippe unna Edge

Microsoft valgte torsdag forrige uke å gjøre det nærmest umulig for alternative nettlesere i Wnidows 11.

Microsoft prøver å unngå nettleser-konkurranse

Det de har gjort er å endre protokollene slik at kun Edge adlyder kommandoer fra OS-et i forhold til hvilken nettleser som er standard. Ønsker man å skifte til Opera, Firefox, Vivaldi eller et annet alternativ, må man definere samtlige filtyper man ønsker nettleseren skal ta hånd om om man ønsker at egen foretrukne nettleser f.eks. skal ta seg av søk (og søk fra widgets) i OS-et. Det er en kronglete affære.

Etter at saken ble kjent uttaler Microsoft seg ovenfor The Verge og sier de aktuelle endringen er en “feilretting” – mao. vil de fortsette å gjøre endringer slik at det er vanskelig for kundene å skifte, og ikke minst de bekrefter at dette ikke er en feil.

Dette er feilmeldingen man møter i beta-versjoner av Windows 11.

Microsoft vet at nettleseren er en viktig kobling mot mobilen

Microsoft muliggjør åpent for apper og tjenester på plattformen sin, inkludert diverse nettlesere, men samtidig leverer Windows også visse forbruker-opplevelser i Windows 10 og Windows 11. Et eksempel er søk fra oppgavelinjen som ikke er designet for å videresende brukeren. Når vi blir gjort oppmerksomme på upassende videresending, ruller vi ut en feilretting.

Microsoft

Endringen er allerede implementert i beta- og dev-versjonene av Windows 11.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse