windowsedgeblokkering
Noen måneder etter at hacken ble lansert, har Microsoft gjort det slik at kun Edge enkelt kan angis som standard nettleser. Bilde: Daniel Aleksandersen

Annonse


Nå gjør Microsoft det nesten umulig å angi annen nettleser

I september spådde vi at Microsoft ville komme til å tette dette “hullet”.

Hacken fungerer ikke med Firefox eller Brave lenger

“Vi tror derfor at Microsoft kommer til å stikke kjepper i hjulene for Mozilla. Samtidig vil dette kanskje blusse opp igjen diskusjonen rundt monopol-lovgivning, så vår følelse er at dette er en «win-win» for Mozilla foreløpig”, skrev vi den gang. Nå har det altså skjedd.

“I stedet er det eneste man må gjøre å åpne Mozilla og angi den som standard nettleser, og vipps så er den standard nettleser noe som også gjenspeiles i innstillingene.”

Nå er ikke denne løsningen kompatibel lenger og Mozilla sier at deres løsning heller ikke fungerer.

Annonse


Nå blir det svært kronglete

Microsoft har gjort endringene mellom Windows 11 22483 og 22494. Det melder utvikleren av EdgeDeflector, Daniel Aleksandersen. Programmet tvang Windows til å bruke angitt nettleser, i stedet for å åpne nettsidene i Edge.

Dessverre fungerer ikke denne løsningen lenger, og man må igjen angi ønsket nettleser for hver eneste filtype man ønsker at Edge ikke skal åpne.

“Windows har ikke blokkert tredjeparts-apper fra å registrere protokoll-håndteren, men nekter i stedet å vise dem i grensesnittet. Nå ignoreres også innstillingen om man skifter standard i registeret”, skriver Aleksandersen som påpeker at valgene nå er Edge, Edge beta og Edge vev.

Folk fortjener valgfrihet. De burde ha muligheten til enkelt å endre standarder og deres valg av foretrukket nettleser bør respekteres. Vi har jobbet med kode som starter Firefox når microsoft-edge-protokollen brukes, for de som allerede har angitt Firefox som sin standardnetteleser.

Mozilla

Brave uttaler at de tror Microsoft må være klar over at antimonopolist-polikere kun ser i retning Google, Facebook og Apple.