Firefoxwindows11
Mozilla har tatt en frekk en, men kommer det til å vare? Microsoft er uansett i en liten klemme nå.

Annonse


Nå er spørsmålet om Microsoft blokkerer denne Mozilla-hacken for å verne Edge

Det er vanskelig å få fotfeste, spesielt om man ønsker å hanke inn nye brukere, om nettleseren har en standardnettleser.

Lekende lett

Om det er kronglete å endre standard nettleser, eller andre programmer for den saks skyld, blir det enda verre for programvareutviklere som ikke er Microsoft eller Apple.

Mozilla befinner seg i en situasjon der nye Edge ikke bare er en god nettleser, men også standard i Windows 10 og 11. Selskapet bestemte seg derfor fra og med versjon 91, lansert 10. august, at denne versjonen skal kunne lure seg fordi Microsofts sperre – altså at brukeren slipper å gå inn i Windows-innstillingene for å endre.

I stedet er det eneste man må gjøre å åpne Mozilla og angi den som standard nettleser, og vipps så er den standard nettleser noe som også gjenspeiles i innstillingene. Smart det der, men det er et problem.

Annonse


Microsoft taper mest på Mozilla-stuntet

Og det er at teknikken lurer seg rundt Microsofts sikkerhetsinnstillinger. Selskapet har advart at denne måten å gjøre det på ikke er støttet.

Vi tror derfor at Microsoft kommer til å stikke kjepper i hjulene for Mozilla. Samtidig vil dette kanskje blusse opp igjen diskusjonen rundt monopol-lovgivning, så vår følelse er at dette er en «win-win» for Mozilla foreløpig.

Folk bør ha mulighet til å endre standard-programmer på en enkel måte. Alle OS bør støtte utviklere for slik at man enkelt kan endre standardappene. Siden dette ikke har skjedd i Windows 10 og 11, så er Firefox avhengig av andre deler av Windows-miljøet for å gi folket en opplevelse som er lik den Windows leverer til Edge når brukere velger Firefox som standard nettleser.

Mozilla

Annonse