surfacelaptopse
Microsoft har fått med seg en haug PC-produsenter for å utfordre Chromebooks og Chrome OS fra Google.

Annonse


Microsoft har lansert laptop til 2200 kroner med nye Windows 11 SE

Microsoft prøver igjen å utfordre maskiner i skole-markedet med et nytt OS. De har også introdusert en ny billig-maskin for studenter: Surface Laptop SE. Det foreligger ingen informasjon om Microsoft Norge planlegger et lignende initiativ i Norge.

Microsoft har fått med seg mange partnere for å ta Chrome OS

Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo og Positivo er alle med på laget og skal selge billige maskiner til skoler.

Dere husker sikkert S-moduse til Windows 10 som låste ned maskinene slik at man bare kunne laste ned fra Windows Store. Dette var mer enn plage enn noe annet, så nå er strategien å la folk installere det man vil, men det skal skje via et administrator-system IT-teamet styrer. Office 365 kommer forhåndsinstallert.

Windows 11 SE støtter også tredjeparts-apper som Zoom og Chrome fordi vi ønsker å gi skolene valgfrihet til å bruke det som passer best for dem.

Paige Johnson, Microsoft

Det er også gjort endringer for å gjøre Windows 11 mer fokusert: apper starter for eksempel alltid i fullskjerm og det er ikke mulig å “snappe” avansert som i Windows 11. Det er også aktivert lagring til OneDrive som standard.

I stedet kan man plassere apper side ved side:

Surface Laptop SE er veldig billig, men så har den også Intel Celeron og eMMC-lagring.
Skjermen er på 11,6″
Lærer-portalen.

Dette Surface Lapop SE

Microsoft leder an med 249 dollar billige Laptop SE med:

  • Intel Celeron
  • 4GB RAM
  • 64GB eMMC lagring
  • 11,6″ skjerm (1366 x 768)
  • 1 x USB A
  • 1 x USB C
  • 3,5 mm lyd

Sjekk den ut:

Annonse