playstation5hacket
Fail0verflow er eksperter innen konsoll-hacking: nå har de klart å hente ut de hemmelige nøklene til PS5 noe som igjen betyr at de og andre trolig vil kunne hente ut og modifisere fastvaren til å gjøre alt man ønsker.

Annonse


Playstation 5 er hacket

Fail0verflow er eksperter på å hacke konsoller. Nå ser det ut til at de har klart det igjen.

Det foreligger ikke mye informasjon enda

Hackern har klart å hente ut de symmetriske rot-nøklene til Sonys nyeste konsoll, og de kan hentes ut av programvaren til Sony.

Det betyr at det er enklere å hacke, men det betyr også at katt og mus-leken med Sony er i gang: det er jo bare for Sony å oppdatere fastvaren for å stoppe dem, til de finner ut en annen måte å gjøre det på eller finner de nye nøklene. Ifølge Fail0verflow vil det ikke være enkelt for Sony å skifte ut rot-nøklene, men om det betyr at må oppdatere maskinvaren er foreløpig ukjent.

Kan ha utnyttet AMD-svakhet

Det foreligger ikke mer informasjon fra hackerne enn at de har klart det. Det er trolig at de venter på en oppdatering fra Sony før de eventuelt avslører mer, som de gjorde med Playstation 4. Det er uansett nå trolig at hele fastvaren vil kunne hentes ut og hackes slik at man kan kjøre ikke-godkjent kode, som piratspill.

Annonse


Det blir nevnt en feil (oppdaget i september) i AMD sin “Platform Security Processor (PSP)”-brikkesett driver som innebærer at driveren lekker informasjon. Det er mulig det er denne feilen som er utnyttet.

I 2016 kunne vi melde at samme gruppe hacket Playstation 4 til å kjøre Linux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse