iphonebluetoothlehack
Kan man virkelig fjernslette iPhone-er med Bluetooth LE og uten fysisk kontakt med offerets enhet? Apple sier at det bare er tull.

Annonse


“Du kan sykle gjennom byen og slette alle iPhones” – Apple mener han lyver

@RobertCFO hevder at man kan putte en laptop i en ryggsekk, sykle gjennom et testted og på den måten slette innholdet på iPhone-er.

Dette er jo utrolig skremmende, om det er sant

Ifølge personen som skal ha avslørt hullet bekrefter Apple feilen og sier at den er rettet i iOS 15.1 (som foreløpig er i beta).

Personen har også lagt ved en e-post som visstnok bekrefter dette, uten at vi kan bekrefte at noe av det er ekte.

Ifølge personen er det en feil i Bluetooth LE-protokollen som fjern-sletter “iDevices” basert kun på hvor man er i forhold til enheten – “ingen fysisk kontakt kreves”, hevdes det.

Annonse


Apple: “Dette er bare tull”

Apple sier til AppleInsider at de ikke har hørt fra noen Robert, og at e-posten er falsk. Samtidig melder AppleInsider at iOS 15.1 lanseres uka 25. oktober, men til det sier Apple at de “ikke snakker om spesifikke datoer for kommende programvare-lanseringer”.

Apple fikset i det stille en 0-dag angrepsvektor i iOS 15.0.2 som ble lansert mandag denne uken.

“En app kan kanskje klare å kjøre ekstern-kode med kjerne-rettigheter. Apple er klar over en rapport som sier at denne feilen kan ha blitt aktivt utnyttet”. Personen som avslørte feilen er oppført som anonym.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse