applepiratkopiering
Ted Lasso er en av de mest piratkopierte TV-seriene, her servert via The Pirate Bay. Apple sliter som alle andre med piratkopiering av TV-seriene sine, og er samtidig mye mindre enn Netflix og Disney som vil nå godt over 200 millioner medlemmer i 2025, mens Apple ikke en gang vil nå 40 millioner innen 2026.

Annonse


Dette er Apple TV+-programmene tyvtitterne pirat-strømmer mest

Apple er ikke mer immune mot pirat-titting enn andre.

Strømming av piratinnhold står for opp til 80 prosent av den ulovlige tittingen – selskapene taper visstnok 606 milliarder kroner i året

Nå avsløres det at “Ted Lasso,” “The Morning Show” og “See” er de mest populære TV-seriene å se på ulovlige strømmetjenester som samtidig tjener penger på annonse-visninger. Det avslører en rapport fra August (PDF).

Corsearch hjelper selskap å gjøre det vanskeligere å finne piratinnholdet ved å be Google fjerne indekseringen av sidene, det er ilagt i alt 320 000 DMCA-varsler, men dette er ikke nok til å stoppe pirater som alltid finner en vei rundt med alternative domener og som kommuniserer andre steder for å finne frem.

Det er flerfoldige eksempler på piratsider med annonsørinnhold. Amazon har dog klart å begrense bruken av sine annonsetjenester med 78 prosent etter at de ble gjort oppmerksomme på det. Her er det Apple som dobbelt opp misbrukes.
De store selskapene sin annonseplattformer brukes for å tjene penger på piratsidene.

Opp til 125 000 maskiner torrent-deler, per tittel

91,2 prosent av innholdet blir de-indeksert, men samtidig må Apple som alle andre Hollywood-studioer hanskes med torrent-nedlastinger som er enda vanskeligere å hanskes med grunnet den.

En fersk prognose antyder at Apple TV+ vil ha nesten 36 millioner medlemmer innen slutten av 2026. Dette gjør Apple en bitteliten spiller i et marked der det samtidig forventes at Disney+ vil nå 284,2 millioner betalende innen samme tidsperiode og dermed være større enn Netflix.

De fem største piratsidene som strømmer film- og TV-serier tjener rundt 156,2 millioner kroner i året:

Dette er piratnettsidene og appene som står for mesteparten av annonsene.

Annonse