appleironheart
CarPlay speiler det som styres på en iPhone til bilen, men det er kun et fåtall biler som har utvidet funksjonalitet. Nå ønsker Apple at iPhone skal kunne styre blant annet klima-kontrollen i bilen, og ha tilgang til informasjon som driftstoff-nivå.

Annonse


Hemmelig prosjekt avslørt: Apple vil iPhone skal styre alt i bilen din

Det er irriterende at CarPlay ikke kan justere selve bilen, kun underholdningssystemet.

Brukerne er frustrerte at de må hoppe mellom CarPlay og bilens innstillings-systemer

Det ønsker Apple å gjøre noe med i et intern-prosjekt de nå jobber med som er døpt “IronHeart” som er i en tidlig utviklingsfase.

Poenget er at iPhone skal ha tilgang til bilens sensorer og innstillinger, og ting som temperaturen, vifter og opptiningssystemer, innstillinger for surround-lyd, bass-høyttalere og alt som har med lyden å gjøre i en bil, i tillegg til seter og armlener. Det er også snakk om at mobilen skal kunne lese speedometer, turteller og bensinmåleren.

Bloomberg, som har avslørt prosjektet, sier at dette også vil utvide hva CarPlay kan, så vi regner med at både iPhone og CarPlay-systemet vil få tilgang til alt sammen.

Annonse


Navnet er “IronHeart”

Bloomberg melder at “IronHeart vil representere Apple største forsøk på å komme seg inn i bilbransjen siden lanseringen av CarPlay i 2014, men at dette kanskje ikke blir noen suksess med bil-produsentene”.

Utfordringen til Apple er å få med seg bil-produsentene, for selv om CarPlay er utbredt (i over 600 biler), er det kun utvalgte BMW-modeller som støtter å låse opp bilen med en iPhone (CarKey), så det har gått veldig tregt for Apple.

I 2019 ble CarPlay forbedret til å støtte sekundær-skjermer i biler, men så langt er det kun BMW og Volkswagen som har vært villige til å implementere systemet.

Annonse