iphoneusbceu
Hva gjør Apple om EU tvinger dem til å bruke USB C? Selskapet ønsker å ha kontroll over all teknologi internt, men med USB C-krav kan de bli tvunget til å gjøre ting de ikke ønsker og som kan ha ramifikasjoner for produktutviklingen på mange måter.

Annonse


EU håper å tvinge Apple til å ta i bruk USB C på iPhone

Et høringsforslag fra EU har gått videre (vi hørte først om dette i januar 2020) i det håp om å tvinge alle enheter som selges i EU-land til å ha USB C-tilkobling.

Sjansene øker for at EU tvinger Apple til store endringer

Apple tviholder på sin egen Lightning-tilkobling som har vært i bruk helt siden 2012. Sikkert av flere årsaker enn vi kjenner til, ønsker ikke Apple endre dette, ikke minst grunnet det enorme økosystemet med Lightning-tilbehør.

Noe annet er at Apple ikke ønskes å låses inn i en standard de selv ikke har 100 prosent råderett over (Apple uttalte i fjor at dette vil sette en stopper for innovasjon) – hva om de har forsket frem en enda mindre plugg enn USB C for å få på plass til flere komponenter på innsiden av iPhone? En annen mulighet er at de kvitter seg helt med fysiske innganger – hva sier EU da?

En kabelstandard hadde vært fint, det hadde jo det

Men en plage er det for kunder som har mange Apple-enheter: MacBook-ene og iPad Pro-modellene, og selv nye iPad mini har jo USB C, men ikke Apples mestselgende enhet. Det innebærer at man alltid må ha med seg to kabeltyper, for ikke å snakke om eventuelle dongler for HDMI og USB A.

Forslaget må selvsagt godkjennes av EU-landene før dette eventuelt trer i kraft. Bransjen har 24 måneder på seg til å gjøre de nødvendige endringene. Vi håper og tror at neste-års større iPhone 14-redesign bringer USB C endelig, slik at samtlige Apple-enheter, i det minste Pro-modellene, byr på USB C.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse