appleairpower
I 2021 ryktes det at iPhone Pro-modellene kun får støtte for trådløs lading. Kanskje Apple innen den tid har klart å lage en trådløs ladematte.

Annonse


EUs ladekabel vil stagge innovasjon mener Apple, som tviholder på syv år gammel standard

Mandag forrige uke kom nyheten om at EU ønsker en felles ladeport for mobiler.

EU vil standardisere, men Apple mener det vil stoppe innovasjonen

Europaparlamentet, som er en av EUs institusjoner, ønsker nå å tvinge alle produsenter til å bruke samme ladeport i smarttelefoner og andre portable enheter. Det begrunnes med et «mål om å redusere svinn og gjøre folks liv enklere», meldte vi 13. januar.

Nå har Apple, som kun har utrustet MacBooks og iPad Pro med USB C (som Apple var med på å designe, sammen med blant annet Intel), kommet med sine synspunkter i forhold til EUs ønske om en tvungen standard på tvers av produsentenes produkter.

Verdt å merke seg er det at Apple tjener penger på å lisensiere Lightning-porten til tredjepartsprodusenter som lager ladere og haugevis av andre produkter.

Annonse
Er en syv år gammel ladekabel “innovasjon”?

Apple uttaler at de vil bli måtte nødt til å gi opp Lightning, og at dette vil være en ulempe for forbrukene (og skape mye avfall) – det får oss til å lure på når de har planer om å droppe porten? Det ryktes 2021 for toppmodellene (som muligens ikke får ladeinngang i det hele tatt, men blir 100 prosent trådløse).

Dette forsvaret er også svakt fordi Lightning er tregere og kan mindre enn USB C, og ikke minst det faktum at MacBook og iPad Pro jo har USB C, noe som betyr at forbrukeren må ha med seg to ladekabler til enhver tid om de er Apple-fans. Er ikke det en ulempe for forbrukeren, Apple? Spesielt ekstra store Apple-fans som straffes om de har en rekke forskjellige produkter.

Videre mener Apple at “vi håper kommisjonen vil fortsette å søke en løsning som ikke begrenser industriens muligheter til å innovere.”

Apple har tidligere prøvd å “innovere” med lading, men måtte gi opp AirPower grunnet for store tekniske utfordringer for dem, og har altså tviholdt på den samme kabelstandarden for sine mobiler siden iPhone 5 lansert for syv år siden.

Kilde:
Financial Times (betalingsmur)
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse