Annonse


Activision Blizzard etterforskes for grove brudd på arbeidsmiljøloven

“American Securities and Exchange Commission” (SEC) undersøker det store spillselskapet for diskriminering og seksuell trakassering.

Selskapet bak Call of Duty og World of Warcraft er i søkelyset til den amerikanske staten

Jobben til SEC er i hovedsak å beskytte investorer om markedet skulle straffe selskapet (de gikk ned litt over 3 prosentpoeng i går) grunnet anklagene, men som det påpekes har de også mulighet til å direkte undersøke om disse tingene har foregått som igjen vil få interne ringvirkninger for Activision Blizzard.

SEC har stevnet Bobby Kotick som nå må forklare seg om beskyldningene og hvordan selskapet har håndtert klagene til personer som har følt seg, eller har blitt, krenket av personer innad i selskapet. Det har svirret rykter om dårlig arbeidsmiljø i selskapet en stund. Det vil ta flere måneder til SEC konkluderer i saken.

Activion Blizzard er for tiden aktuelle med Call of Duty: Vanguard som lanseres 5. november, og som nettopp kjørte en beta-test som ikke gikk helt knirkefritt (problemet ble senere løst):

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse